‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 3 decembrie, 2025
4.4 C
Chișinău
RO
IT
‹ adv ›
HomepageȘtiriUcraina: Recoltarea porumbului continuă. Recoltele medii până acum

Ucraina: Recoltarea porumbului continuă. Recoltele medii până acum

Comentarii

‹ adv ›

Fermierii ucraineni au recoltat cereale și leguminoase de pe 7,9 milioane ha (67% din suprafața prognozată), obținând 34,7 milioane tone, cu o productivitate medie de 4,35 t/ha, potrivit celor mai recente date.

Rezultatele pe culturi sunt următoarele:

  • Grâu — 22,78 milioane t de pe 5,04 milioane ha (98%), cu o productivitate medie de 4,51 t/ha;
  • Orz — 5,35 milioane t de pe 1,35 milioane ha (98%), cu o productivitate de 3,97 t/ha;
  • Mazăre — 658 mii t de pe 271 mii ha (97%), cu o productivitate de 2,43 t/ha;
  • Hrișcă — 82,4 mii t de pe 59 mii ha (80%), cu o productivitate de 1,4 t/ha;
  • Mei — 60 mii t de pe 35,7 mii ha (60%), cu o productivitate de 1,68 t/ha;
  • Porumb — 4,9 milioane t de pe 895 mii ha (15%), cu o productivitate medie de 5,5 t/ha.

Recoltarea porumbului inclusiv, la noi, rămâne semnificativ mai lentă decât în mod obișnuit, din cauza maturizării întârziate a culturilor și a condițiilor meteorologice dificile.

‹ adv ›

Ploile persistente și umiditatea ridicată îi determină pe mulți fermieri să amâne recoltarea sau să lase porumbul pe câmp pentru a se usca natural.

În pofida acestor întârzieri, randamentele medii în Ucraina sunt în creștere treptată, atingând în prezent aproximativ 5,5 t/ha, ceea ce sugerează un potențial solid al recoltei pentru acest sezon.

Recoltarea culturilor oleaginoase și a altor culturi este, de asemenea, în desfășurare:

  • Rapiță — 3,3 milioane t de pe 1,25 milioane ha (101%), cu o productivitate de 2,6 t/ha;
  • Floarea-soarelui — 7,19 milioane t de pe 3,9 milioane ha (67%), cu o productivitate de 1,84 t/ha;
  • Soia — 3,08 milioane t de pe 1,34 milioane ha (56%), cu o productivitate de 2,29 t/ha;
  • Sfeclă de zahăr — 4,7 milioane t de pe 90 mii ha (35%), cu o productivitate de 52,4 t/ha.
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›