‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 iulie, 2024
30.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUE confirmă aplicarea provizorie a Acordului de Asociere de la 1 septembrie 2014

UE confirmă aplicarea provizorie a Acordului de Asociere de la 1 septembrie 2014

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Aplicarea provizorie a Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi UE, inclusiv a prevederilor Zonei de comerţ liber, va începe de pe 1 septembrie. Informaţia a fost comunicată de către Delegaţia UE la Chişinău, care face publice măsurile propuse pentru a liberaliza în continuare accesul mărfurilor pomicole moldoveneşti pe piaţa UE, ca răspuns la restricţiile privind schimburile comerciale impuse Moldovei de guvernul Federaţiei Ruse, transmite IPN.

În nota informativă a Delegaţiei se mai spune că în afară de Zona de comerţ liber, Comisia Europeană lucrează în prezent la măsuri de sprijinire a partenerului său asociat, Republica Moldova, prin liberalizarea în continuare a accesului la piaţa UE.

UE regretă mai multe decizii recente ale autorităţilor ruse de a interzice accesul pe piaţa sa a unor produse moldoveneşti, între care diferite specii de fructe, şi invită ambele părţi să rezolve aceste problemele în conformitate cu regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului, aşteptând prin aceasta înlăturarea cât mai rapidă a obstacolelor din calea comerţului.

‹ adv ›

Federaţia Rusă a instituit la mijlocul lunii iulie embargo asupra fructelor şi conservelor de provenienţă moldovenească. UE deja a venit cu sprijin dublând cotele de import pentru merele, prunele şi strugurii de masă din Moldova.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›