‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 17 iunie, 2024
29.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleUn holding din Turcia este noul pretendent la portul Giurgiulești

Un holding din Turcia este noul pretendent la portul Giurgiulești

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Una din companiile holdingului Yildirim, care este unul dintre cele mai mari grupuri industriale din Turcia, ar fi gata să preia dreptul de operare a Portului International Liber Giurgiulești, scrie presa turcă, informează Mold-street.

Despre aceasta s-a discutat în cadrul unei vizite la Istanbul a Irinei Vlah, başkanul Găgăuziei, care împreună cu ambasadorul Moldovei Dmitrii Kroytor, a participat la întâlnirea cu șeful holdingului Yuksel Yildirim, care a avut loc în Turnul Yıldırım.

Dacă comunicatul plasat de Irina Vlah pe rețelele socialevorbește doar despre faptul că președintele holdingului Yıldırım și-a exprimat interesul pentru investițiile în surse regenerabile de energie pe teritoriul Găgăuziei, sursele mass-media din Turcia scriu altceva.

Astfel portalul dunyia.com, relatează că modernizarea centralelor electrice, gestionarea porturilor și investițiile în infrastructură au fost principalele subiecte pe ordinea de zi a vizitei Irinei Vlah. Totodată, dunyia.com notează că s-a discutat și despre faptul că Yilport Holding AS, care gestionează mai mult de 10 porturi din întreaga lume, o filială a grupului Yildirim, ar fi interesat să opereze şi Portul Internațional Liber Giurgiulești, cel mai mare din Moldova şi care ar fi situat în regiunea Ozer din Găgăuzia.

În plus, Irina Vlah a menţionat că, va face totul pentru eliminarea obstacolelor cu care se confruntă investitorii din Turcia. Totodată, în cadrul reuniunii, Yüksel Yıldırım, şeful holdingului omonim a avut o întâlnire separată cu președintele Moldovagaz, Vadim Ceban, în cadrul căreia s-a discutat despre oportunități de investiții în sectorul energetic din Moldova.

Este vorba, în special despre o centrală electrică în Găgăuzia. Vadim Ceban, şeful Moldovagaz a confirmat întrevederea fără însă a oferi alte detalii.

‹ adv ›

Cât despre intenţia holdingului Yıldırım de a prelua dreptul de operare a Portului Internaţional Giurgiuleşti, serviciul de presă al Danube Logistics a promissă revină cu un comentariu.

Anterior, preşedintele Igor Dodon a declarat că proprietarii Danube Logistics, investitor general și operator al Portului Internaţional Liber Giurgiuleşti, ar fi în căutare de investitori sau parteneri. Ulterior Danube Logistics a negat aceste informaţii. Totodată, despre o eventuală investiţie a holdingului Yıldırım în Portul Giurgiuleşti s-a discutat şi în octombrie 2018, în cadrul unui forum economic moldo-turc, organizat în perioada vizitei în Moldova a președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›