- pub -

Un lot de 1 600 puieți de păr moldovenesc a fost returnat din România, după ce specialiştii fitosanitari au identificat un organism dăunător de carantină. Materialul săditor urma să ajungă în Bulgaria, transmite Moldpres.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din România a precizat că în lotul de puieți a fost identificat organismul dăunător „Declinul părului”.

Șeful Direcției control sanitar din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Dumitru Rusu, a specificat că materialul săditor returnat face parte dintr-un lot de 10 mii de plante pomicole și decorative exportate la sfârșitul lunii martie în Bulgaria.

„În urma controalelor efectuate în Republica Moldova nu au fost depistați dăunători sau alți factori nocivi. După identificarea organismului dăunător, exportatorul a spus că acesta s-ar fi format din cauza deshidratării plantelor. Materialul săditor deja a fost lichidat, întrucât acesta s-a uscat și nu mai poate fi utilizat”, a spus Rusu.

- pub -

Sursa citată a menționat că „deja al doilea an consecutiv au apărut astfel de probleme anume cu materialul săditor pomicol de specia „Păr”, anterior a fost returnat un lot ce urma să ajungă în Italia”.

După returnarea materialului săditor de specia păr din România, celelalte 8400 de plante au fost transportate în Bulgaria.

- pub -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here