FOTO: finewine.md

Omul de afaceri american Alvin Granoff, fost legislator american, și-a lansat la Chișinău un brand propriu de vinuri — Granovia Wines. Noile vinuri au fost prezentate recent într-un local din capitală, informeză finewine.md.

Alvin Granoff a activat între 1983 – 1995 în Camera Reprezentanților din Dallas (Texas, SUA), iar după încheierea carierei politice, a dezvoltat afaceri în agricultură, juridică și industria hotelieră. După embargoul rus la vinuri, a vizitat de mai multe ori Republica Moldova, fiind încrezut în potențialul vinurilor moldovenești.

Compania pe care a fondat-o la Chișinău a selectat mai multe vinuri premium de la câteva vinării din Moldova, pe care le-a îmbuteliat sub o marcă comercială proprie. Granovia Wines a îmbuteliat inițial circa 40 000 de sticle de vin moldovenesc, iar la elaborarea cupajelor au fost implicați sommelieri și oenologi din Italia.

FOTO: finewine.md

În prezent, compania are în portofoliu zece tipuri de vin, iar unul dintre acestea — Granovia Merlot Rose 2016, a fost recompensat recent cu medalie de argint la prestigiosul concurs Berliner Wein Trophy. Businessmenul american speră să vândă vinurile în Republica Moldova, dar și pe piețe de export în Europa și Asia.

Bunelul lui Alvin Granoff s-a născut în 1903 în Ucraina, iar mai târziu familia Granoff s-a refugiat în New York.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here