‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 12 decembrie, 2024
0.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUn vin spumant moldovenesc s-a clasat în TOP 50 vinuri ale lumii

Un vin spumant moldovenesc s-a clasat în TOP 50 vinuri ale lumii

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Vinul spumant de calitate de tip aromat Moscato Dolce de la Apriori Wine a intrat în TOP 50 vinuri ale lumii, obținând marea medalia de aur – Grand Gold – la cel mai mare concurs de vinuri din America de Nord — Sélections Mondiales des Vins Canada ediția a 29-a, competiție care s-a desfășurat în perioada 13-16 octombrie 2022.

Spumantul Moscato Dolce Apriori Wine a fost apreciat de jurați profesioniști recunoscuți la nivel mondial, reușind să acumuleze 93 de puncte dintr-un total de 100 de puncte și surclasând alte 1705 vinuri din 29 de țări participante.

Este pentru prima data când un vin spumant dulce din Republica Moldova este distins cu marea medalie de aur, care este cea mai înaltă apreciere care poate fi acordată unui vin în cadrul acestei competiții.

‹ adv ›

Alte două medalii de aur au fost acordate spumantului Apriori Wine Rosato Dolce și vinului Apriori Wine Empirico Bianca & Pinot Grigio.

Acest rezultat demonstrează repetat calitatea vinurilor moldovenești, totodată confirmând și valoarea spumantelor dulci.

Cu toate că tendința de consum a vinurilor spumante brut în Republica Moldova este în creștere, întâietatea în preferințele consumatorilor pe acest segment este deținută de vinurile spumante dulci.

‹ adv ›

Moscato Dolce și Rosato Dolce Apriori Wine sunt spumante cu dulceață naturală provenită exclusiv din struguri, spumante produse după tehnologia italiană cunoscută în lume drept ASTI, din mustul proaspăt al strugurilor de Muscat proveniți din regiunea de Sud a Moldovei, recoltați la maturitatea tehnologică și fermentați cu utilizarea levurilor selecţionate sub controlul riguros al vinificatorului până la obținerea a 7% alc. vol. cu păstrarea zaharurilor și a paletei aromatice naturale.

Vinurile spumante autentice sunt produse exclusiv din struguri, iar aroma este datorată procesului de fermentare și / sau maturării în prezența drojdiilor, pe când în cazul băuturilor slab alcoolice carbogazate pe baza de vin, rolul principal în crearea aromei este jucat de aditivii alimentari, iar gazele sunt introduse exogen.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›