‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 19 iunie, 2024
20.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVa fi creat un Grup de lucru pentru susținerea fermierilor cu dificultăți financiare și...

Va fi creat un Grup de lucru pentru susținerea fermierilor cu dificultăți financiare și în prag de faliment

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

La Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a avut loc o ședință cu reprezentanții Asociației „Forța Fermierilor”, alături de reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei, pentru a discuta planuri de acțiune în sprijinul fermierilor afectați de multiplele crize.

Subiectul discuțiilor s-a referit, preponderent, la crearea, coordonarea și la atribuțiile Grupului de lucru responsabil de identificarea fermierilor care întâmpină dificultăți financiare și care se confruntă cu riscul falimentului.

S-a stabilit că, din componența Grupului de lucru vor face parte reprezentanți ai MAIA, ai CCI, ai direcțiilor agricole raionale, specialiști financiari și juridici, și alte instituții relevante.

Aceștia vor colecta și vor analiza informațiile disponibile cu privire la fermierii aflați în dificultate, pentru a aborda personalizat problemele lor și pentru a oferi sprijin țintit.

Totodată, s-a atras atenția că, fermierii care dețin documente emise de Comisiile pentru Situații Excepționale care confirmă starea de secetă în regiunea în care își desfășoară activitatea, se pot adresa la Camera de Comerț și Industrie pentru a solicita eliberarea Avizului de atestare a impedimentului justificator.

Acest document poate fi folosit pentru a justifica și solicita întârzieri în îndeplinirea anumitor obligații contractuale.

‹ adv ›

Conform procedurii, solicitantul va depune cererea și documentele anexate, în cazul cererii semnate electronic, accesând acest link.

Totodată documente pot fi depuse la sediul Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 151).

Detalii suplimentare despre această procedură pot fi solicitate Camera de Comerț și Industrie a Moldovei și la direcțiile agricole raionale.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›