‹ pub ›
12 C
Chișinău
29 mart. 2020
12 C
Chișinău
‹ pub ›

Vasile Macari, Imexagro: „În anul curent venim cu produse noi, dar și cu o echipă în continuă creștere”

Ultima Oră

După suprafețe record plantate cu livezi, Rusia planifică să obțină producții record de legume crescute în sere

Guvernul rus și-a stabilit acum câțiva ani drept domeniu prioritar dezvoltarea sectorului agricol pentru asigurarea consumului intern...

Studiu: O bună parte din fermieri nu cunosc cu ce sunt tratate semințele pe care le seamănă

Tratarea semințelor înainte de semănat a ajuns a fi o practică aplicată de tot mai mulți fermieri...

#26. Cum poate fi menținut sub control gândacul păros. Vezi câteva metode eficiente

Temperaturile mai înalte înregistrate la începutul primăverii au stimulat nu doar pornirea mai devreme a pomilor în vegetație, ci...

Economist italian: „Cel mai probabil, micii producători vor dispărea”

În contextul problemelor cu care se confruntă sectorul de producere, cei mai afectați rămân a fi micii...

În condițiile anului curent, în care se înregistrează o deficiență acută de precipitații, câmpurile însămânțate cu culturi de toamnă se confruntă cu o serie de probleme. De decizia pe care o vor adopta la moment fermierii va depinde recolta din vară, iată de ce compania Imexagro și-a propus să vină mai aproape de clieții săi și să propună soluții adaptate pentru fiecare zonă în parte.

„N-am propus în anul curent să schimbăm formatul de desfășurare a seminarelor, astfel ca să fim cât mai aproape de producători atât de cei mai mici, cât și de cei mai mari. Până la moment, am organizat practic în toate raioanele republicii simpozioane pentru a informa fermierii, dar și pentru a le propune soluții concrete care îi vor ajuta să obțină recolte înalte pentru culturile de câmp”, a explicat Vasile Macari, agronom protecția plantelor, șef Secția vânzări al companiei Imexagro.

Deviza companiei este „Un fermier bine informat va căpăta un profit adevărat”, iată de ce Imexagro a invitat peste 100 de producători din regiunea de nord a țării pentru a le prezenta produsele incluse în portofoliul pentru 2020.

„În anul curent venim cu produse noi, dar și cu o echipă în continuă creștere. Începând cu anul 2020, suntem distribuitorii companiei ICL, care prezintă îngrășăminte de bază ce nu au fost până acum pe piața din țara noastră. Rămânem fideli parteneriatului cu compania ZemlyakoFF, care propune o linie de produse foarte bine alese și testate, dar și cu compania Saaten Union, care vine cu hibrizi testați. La capitolul soluții tehnologice complete, Imexagro promovează și în continuare pachetele tehnologice care conțin tot ce ține de protecție, pornind de la sămânță, tratamentele fitosanitare pe vegetație (fungicid, erbicid, insecticid) și fertilizantul foliar în dependență de cultură. Producătorii care aleg pachetul tehnologic complet vor dispune de scheme bine selectate, testate în timp, la un preț rezonabil. Până la urmă, agricultorii trebuie să înțeleagă că pentru a obține profit trebuie să alegi un produs de calitate, respectiv la un preț corespunzător. Ne străduim să fim cât mai flexibili din punct de vedere economic cu clienții noștri”, a mai adăugat Vasile Macari.

Compania ZemlyakoFF de mai bine de trei ani dezvoltă un parteneriat de succes alături de Imexagro, iar acesta se datorează în mare parte produselor inovative care permit fermierilor să obțină recolte bogate cu investiții minime.

„Am participat la un șir de seminare organizate de Imexagro și pot să vă comunic că fermierii sunt foarte îngrijorați din cauza condițiilor meteo deosebite, dar și din cauza lipsei de precipitații în sezonul toamnă – iarnă. Astfel, producătorii întâmpină dificultăți legate de administrarea îngrășămintelor minerale, dar și din cauza fitopatogenilor, dăunătorilor care au provocat pagube în culturile de toamnă, așa cum ar fi putregaiul rădăcinelor, muștele cerealiere și cicadele.  În cadrul seminarelor am încercat să identificăm anumite soluții pentru problemele cu care se confruntă la moment producătorii agricoli, astfel ca să minimizăm efectul acestora asupra culturilor agricole. Am discutat mai multe aspecte pornind de la administrarea îngrășămintelor până la aplicarea erbicidelor și fungicidelor. În anul curent, compania Zemleakoff prezintă pe piața din Republica Moldova un fungicid nou – Ideal care are în compoziție 2 substanțe active cu eficiență demonstrată în timp. Totodată, în contextul în care produsele din categoria neonicotinoidelor au fost interzise, noi recomandăm preparatul ORFEU WG, care este un produs foarte eficient și accesibil ca preț”, a remarcat Nicolai Maistrenco, director de dezvoltare al companiei ZemlyakoFF.

Expertul a mai constatat că, fermierii trebuie să atragă o atenție deosebită și să ia o decizie corectă referitor la administrarea îngrășămintele și mai cu seamă să studieze cu atenție starea culturilor.

George Voicu, reprezentant al companiei ICL pentru România, Bulgaria și Republica Moldova a prezentat fermierilor soluții concrete pornind de la partea de îngrășăminte solide, îngrășăminte pentru picurare și îngrășăminte foliare.

„În condițiile în care prețurile la produsele agricole au rămas constante, dar prețurile la inputurile agricole cresc, fermierii trebuie să caute soluții pentru a-și eficientiza costurile pe hectar. Mai nou, în portofoliul companiei ICL și Imexagro se regăsesc îngrășăminte solide de bază, dar spre deosebire de ceea ce cunosc fermierii, noi oferim soluții pe partea de Fosfor și Potasiu, întrucât avem o calitate deosebită a acestor elemente. Deținem exploatări de Fosfor și Potasiu în Israel, Spania, Marea Britanie și un parteneriat în China, acolo unde avem o nouă mină. Propunem o alternativă pentru îngrășăminte starter la semănatul culturilor cu produse pe bază de Fosfor și Potasiu și bineînțeles cu mezoelemente Sulf, Magneziu și Calciu, urmând ca partea de Azot fermierii să și-o asigure din îngrășăminte azotoase. În anul curent, am început vânzările în Republica Moldova a produselor pe bază de Fosfor și Potasiu și avem un parteneriat în exclusivitate cu compania Imexagro. Este pentru prima dată când propunem fermierilor din Moldova îngrășăminte solide de acest tip”.

Fermierii prezenți au apreciat soluțiile prezentate și au adresat mai multe întrebări referitor la oportunitatea de a administra anumite produse în condițiile în care rezervele de umiditate în sol sunt extrem de mici.

Ion Babără, directorul SRL Valea Sofiei, satul Sofia, raionul Drochia, care deține 2800 de hectare a spus că pe parcursul anilor, produsele comercializate de Imexagro nu l-au dezamăgit și au oferit rezultate destul de bune.

 „Conlucrăm cu compania Imexagro, procurăm un spectru larg de produse pentru grâne și porumb. Pot să spun că sunt parteneri de nădejde și propun produse de calitate cum ar fi erbicide și îngrășăminte. Totodată, putem apela la recomandările specialistului agronom, iar pe parcursul anilor am reușit să recoltăm roade de calitate și în cantitățile pe care le prognozam. Apreciez că produsele necesare sunt disponibile și le putem achiziționa în timp foarte scurt, pentru că în agricultură nu avem timp să așteptăm”.

Și Serghei Marandiuc, directorul companiei Alodiu Nord  SRL din raionul Sângerei, a confirmat că Imexagro este un partener de încredere ce oferă produse calitative la prețuri accesibile.

„Cu compania Imexagro avem o colaborare de puțin timp, în mare parte am procurat îngrășăminte foliare, care consider că merită să fie aplicate. Țin să remarc faptul că, produsele propuse de compania ZemlyakoFF sunt foarte interesante pentru noi și cred eu că în scurt timp vor face concurență mai multor companii internaționale care sunt prezente de mai mult timp pe piața de la noi. În primul rând, mă refer la politica de preț, dar și la substanțele active ale preparatelor, deoarece sunt mult mai sigure și nu provoacă stres culturilor. Dar acesta este un aspect foarte important. La fel de important este și faptul că, prețul produselor este accesibil, în contextul condițiilor curente și reprezintă un factor determinant atunci când alegem ce să procurăm”.

Pe finalul simpozionului, compania Imexagro a anunțat că nu se oprește aici, pe parcursul anului vor veni și cu alte noutăți care speră să fie utile pentru producătorii agricoli din țara noastră.

Tatiana Caraman
Tatiana Caraman
Redactor-șef @ Agrobiznes

Alte subiecte

Recente

Pentru natură nu există carantină: Microinvest continuă să crediteze sectorul agricol

Antreprenorii din agricultură continuă lucrările de sezon indiferent de situația actuală din Moldova, căci dacă nu reușești să faci totul acum, într-o...

Internet Banking de la MAIB – acces securizat, non stop la conturile companiei

Gestionează-ți afacerea oriunde nu te-ai afla, prin intermediul sistemului de deservire la distanță - Internet Banking. Integrat cu 1C, sistemul Bank Flex...

Inventagro Grup și Microinvest lansează oferta – Investește acum, achită la roadă!

Compania Inventagro Group, importator și distribuitor oficial BOREALIS L.A.T și Borealis Rosier - îngrășăminte granulate de bază și foliare, își propune să...

Inatreq™ Active – primul și unicul fungicid natural din ultimii 15 ani pentru controlul Septoriei la cereale

Corteva Agriscience a anunțat azi că a primit înregistrarea europeană a primului produs din gama de produse Inatreq™ active.

Îngrășăminte foliare premium – Green Has Italia, disponibile în Moldova

Datorită capacității plantelor de a absorbi substanțele nutritive prin intermediul organelor aeriene, îngrășămintele aplicate foliar, pătrunzând prin stomate sau, în cazuri speciale,...

Ameliorarea avansată – soluția pentru o mai bună rezistență a plantelor la schimbările climatice

Liderul global Corteva Agriscience în domeniul ameliorării plantelor, Geoff Graham, le-a făcut cunoscut participanților de la evenimentul USDA Ag Outlook Forum 2020...

Sistemul de producție Clearfield® Plus – combinația între erbicid și semințe propusă de BASF

Avantajele sistemului de producție Clearfield® Plus Sistemul de producţie Clearfield® Plus pentru floarea-soarelui aduce cultivatorilor avantaje importante, dintre...

Video