‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 19 iunie, 2024
17.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaVDMA: Industria mașinilor agricole din Europa se află într-o formă excelentă, cu vânzări și...

VDMA: Industria mașinilor agricole din Europa se află într-o formă excelentă, cu vânzări și comenzi în creștere

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Pentru 2023 în ansamblu, VDMA (organizație ce reprezintă 3.600 de companii germane și europene de inginerie mecanică și de instalații) se așteaptă din nou la un volum de vânzări din producția germană de peste 12 miliarde de euro. Aceasta reprezintă o creștere de 10% față de anul precedent.

Datele au fost prezentate în cadrul conferinței de presă premergătoare celei mai mari expoziții din lume de mașini agricole, Agritechnica, care va avea loc la Hanovra în perioada 12-18 noiembrie. Agrobiznes este partener media regional al evenimentului.

Cererea puternică din partea fermierilor

Creșterea industriei este impulsionată de o serie de factori, inclusiv cererea puternică din partea fermierilor din întreaga lume.

„În aproape toate piețele cheie, beneficiem de nivelul ridicat de lichiditate, investiții și inovare din rândul fermierilor și antreprenorilor”, a declarat Dr. Tobias Ehrhard, directorul general al VDMA.

Creșterea cererii din partea fermierilor se datorează în mare parte creșterii populației globale, care va duce la o cerere mai mare de alimente. De asemenea, se datorează schimbărilor climatice, care fac agricultura mai dificilă și mai costisitoare.

Disponibilitatea crescută a tehnologiei inovatoare

Un alt factor care contribuie la creșterea industriei este disponibilitatea crescută a tehnologiei inovatoare.

„Aplicarea produselor de protecție a culturilor într-un mod minim invaziv, în funcție de nevoile plantei individuale, este o nouă etapă în evoluția digitală a agriculturii de câmp”, a explicat Ehrhard.

Tehnologia inovatoare ajută fermierii să fie mai eficienți și să producă mai multă hrană. De asemenea, ajută la reducerea impactului asupra mediului.

‹ adv ›

Importanța agriculturii pentru securitatea alimentară mondială

Industria mașinilor agricole este importantă pentru securitatea alimentară mondială.

„Există din ce în ce mai puțină teren în întreaga lume care poate fi cultivat. Prin urmare, mașinile agricole inovatoare sunt un factor decisiv pentru a putea crește în continuare eficiența și producția în agricultură”, a spus Ehrhard.

Industria mașinilor agricole joacă un rol important în asigurarea faptului că există suficientă hrană pentru a satisface nevoile populației globale.

Implicare în decarbonizarea flotelor de mașini agricole

VDMA este, de asemenea, angajată să promoveze sustenabilitatea în agricultură.

„VDMA vede o nevoie imediată de acțiune în decarbonizarea flotelor de vehicule agricole”, a declarat Ehrhard.

„Pentru a reduce emisiile de CO2 cât mai curând posibil, combustibilii lichizi neutri din punct de vedere climatic sunt cea mai bună soluție”, a adăugat el.

‹ adv ›

VDMA lucrează cu autoritățile europene pentru a promova utilizarea combustibililor mai curați în agricultură.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›