‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 24 mai, 2024
30.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVicepremierul Bolea la Bruxelles: Avem nevoie de susținere pentru a menține coridorul solidarității și...

Vicepremierul Bolea la Bruxelles: Avem nevoie de susținere pentru a menține coridorul solidarității și salva fermierii care se află în pragul catastrofei

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Vicepremierul  Vladimir Bolea a participat, ieri, la Conferința „Misiunea Fermierilor Europeni”, organizată de Partidul Popular European, unde s-a discutat viziunea partidului pentru agricultura din Europa.

La eveniment au participat membri ai Parlamentului European, dar și deputați ai legislativelor naționale, miniștri ai agriculturii, experți, reprezentanți ai organizațiilor de profil.

Conferința reprezintă o oportunitate unică de a face schimb de idei și experiență cu reprezentanți din întreaga Europă pentru a promova o agricultură modernă, sustenabilă și adaptată la schimbările climatice.

Vicepremierul Vladimir Bolea a avut un discurs în cadrul Conferinței despre situația și perspectivele de dezvoltare a acestui sector vital în condițiile schimbărilor climatice, cât și despre impactul negativ al războiului din Ucraina asupra sectorului agrar din Republica Moldova.

În contextual dat, oficialul moldovean a venit cu rugămintea de a include Republica Moldova în toate programele și platformele europene de susținere și promovare, inclusiv a fermierilor,  pentru a face față tuturor provocărilor. 

„Doar împreună, prin eforturi comune putem fi mai puternici în lupta cu sărăcia, a menționat Vladimir Bolea. Avem nevoie de susținere pentru a menține coridorul solidarității, pentru a salva fermierii, care se află în pragul catastrofei”, a subliniat vicepremierul.

Vladimir Bolea s-a întâlnit, cu Daniel Buda (PPE, România), Vicepreședinte al Comisiei Parlamentului European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (AGRI) și a discutat despre consolidarea relațiilor de colaborare și susținere în domeniul agricol.

‹ adv ›

Această întrevedere reprezintă un pas semnificativ în direcția consolidării legăturilor Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, în ceea ce privește dezvoltarea agriculturii.

După amiază, Vladimir Bolea a avut o întervedere cu europarlamentarul român Siegfried Mureșan, vicepreședintele grupului PPE, co-președințele Comitetului Parlamentar de Asociere R. Moldova – Uniunea Europeană. 

Oficialul European a menționat că, Republica Moldova și UE conlucrează mai strâns decât oricând și Parlamentul European trebuie să ofere Chișinăului un mesaj clar de începere a negocierilor de aderare. 

‹ adv ›

Potrivit acestuia, Republica Moldova este țara care (cu excepția Ucrainei) a suferit cel mai mult din cauza războiului din Ucraina. Vladimir Bolea a menționat că:

„Moldova are nevoie de sprijin pentru a rezolva problemele cu care se confruntă cetățenii, în special agricultorii, pentru a continua reformele pe calea integrării europene”. 

Siegfried Mureșan, a comunicat că, va propune Comisiei Europene să acorde Republicii Moldova mai mult sprijin și asistență tehnică pentru implementarea reformelor, pentru ca Moldova să  înceapă  cât de curând  negocierile de aderare.

„Ministerul Agriculturii din Moldova rămâne angajat în promovarea unei agriculturi moderne, sustenabile și eficiente în țara noastră, și acestă participare la conferința europeană demonstrează opțiunea  noastră față de aceste obiective. Republica Moldova  are nevoie de susținere în parcursul său European”, a declarat Vladimir Bolea.

Oficialii au discutat, de asemenea, despre importanța investițiilor în agricultura și posibilitațile de accesare a  fondurilor europene în perioada de preaderare la comunitatea europeană.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

2 Comentarii

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›