joi, 23 mai, 2024
11.1 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeVIDEO. GȚ Dorin Jardețchi: Hibridul de floarea-soarelui P64LE162 - noul campion la recolte

VIDEO. GȚ Dorin Jardețchi: Hibridul de floarea-soarelui P64LE162 – noul campion la recolte

Recomandate

Sezonul de recoltare a florii-soarelui este în toi, iar fermierii deja își aleg noii hibrizi favoriți, datorită rezultatelor obținute. În cadrul Corteva Harvest Day, eveniment organizat la Varnița în ferma fraților Jardețchi, zeci de agricultori au avut ocazia să vadă „pe cântar” performanța hibrizilor Pioneer.

În total, în loturile demonstrative au fost cultivați opt hibrizi Pioneer, printre care campionii ireproșabili ai anilor precedenți – P64LE25 și P64LE99, dar și noii hibrizi, pe care compania a făcut miza încă de la plasarea acestora pe piață: P64LE162 și P64LE163.

Campionul care a oferit cele mai înalte recolte s-a dovedit a fi hibridul P64LE162. Mai mult, acesta a oferit o recoltă medie similară, de 4,7 tone/ha, atât în loturile demonstrative care au fost recoltate, cât și pe toată suprafața dedicată florii-soarelui în cadrul GȚ Jardețchi Dorin.

P64LE162 este un hibrid cu talie medie spre mare, cu o foarte bună adaptabilitate la tehnologia aplicată și grad ridicat de autofertilitate în calatidiu.

Acest hibrid poate fi recomandat pentru toate zonele de cultură a florii-soarelui, inclusiv zonele unde întâlnim atac de lupoaie, având rezistența genetică la rasele superioare de Orobanche cumana (rasa G).

La o mică distanță de acesta în ceea ce privește recolta oferită a fost P64LE163 – oferind 4,48 tone/ha.

Iar pentru cei care apreciază performanța hibrizilor High oleici, vă anunțăm că hibridul campion pe acest segment a fost P64HE133 – arătând la cântar 4,56 tone/ha.

Mai multe detalii despre tehnologia aplicată în cadrul fermei și cei opt hibrizi recoltați aflați în video-ul realizat în cadrul evenimentului.

Video Agrobiznes
Video Agrobizneshttps://agrobiznes.md/productie-video
Producție video realizată de echipa Agrobiznes (P)

Citește și ›

Advertoriale