FOTO: foodnavigator.com

Ceapă verde, busuioc, coriandru, mentă, mărar și pătrunjel, anume aceste plante sunt cultivate în prezent în supermarketul Metro din Franța după un proiect inițiat de o companie germană, ce are drept scop asigurarea consumatorilor cu legume proaspete oricând aceștia își doresc, scrie hortidaily.com.

Minifermele au fost fondate de Infarm, o companie germană care exploatează mai mult de 50 de ferme în Berlin în supermarketuri, bucătării de restaurante și depozite de distribuție. Infarm are sediul în capitala Germaniei și a fost înființată în 2013 de către Osnat Michaeli și frații Erez și Guy Galonska. Aceștia au integrat agricultura în magazinele EDEKA și METRO, două dintre cele mai mari supermarketuri din Germania, unde cresc zeci de plante medicinale și legume pentru frunze.

Ferma din Paris este cea mai mare construită într-un supermarket de până acum.

FOTO: janzappner.de

„Mulți au încercat să remedieze deficiențele din actualul lanț de aprovizionare, noi însă am vrut să reproiectăm întregul lanț de la început până la sfârșit. În loc să construim ferme de mari dimensiuni în afara orașului și apoi să distribuim produsele, am decis că ar fi mai eficient să construim fermele acolo unde oamenii trăiesc și mănâncă”, a explicat Erez Galonska, co-fondator și CEO al Infarm.

După spusele acestuia, o fermă de 2 m² are o producție de până la 1.200 de plante pe lună. Iar ferma verticală de 80 de metri pătrați va produce aproximativ 4 tone de verdețuri de calitate superioară, salată și microverdețuri, ceea ce va asigura autoaprovizionarea supermarketurilor.

Fiecare fermă este un ecosistem controlat, cu metode speciale de creștere care adaptează lumina, temperatura, pH-ul și nutrienții pentru a asigura saturația naturală maximă a fiecărei plante. Fiecare fermă acționează ca un conductor de date, trimițând informații despre creșterea plantelor către platforma Infarm 24/7. Aceasta crează condițiile optime pentru ca plantele să se adapteze mai ușor.

FOTO: hachi.com.vn

Infarm va lansa ferme similare în magazinele din Londra, Copenhaga și alte orașe. În anul viitor compania și-a propus să se extindă la 1.000 de ferme în Europa, investind 20 de milioane de dolari în proiect. Extinderea către Statele Unite este un alt scop stabilit , mai ales după investițiile făcute de 25 de milioane de dolari la începutul acestui an.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here