miercuri, 10 aprilie, 2024
18.3 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeVIDEO. Vadalex-Agro: Noi utilaje și echipamente agricole performante - disponibile pe piața Moldovei

VIDEO. Vadalex-Agro: Noi utilaje și echipamente agricole performante – disponibile pe piața Moldovei

Recomandate

Vadalex-Agro continuă să completeze portofoliul cu noi soluții pentru lucrarea solului și realizarea lucrărilor în câmp, astfel încât tot mai multe utilaje agricole de top să fie disponibile și fermierilor din Moldova.

De această dată, în cadrul expoziției TehAgroFest, compania a prezentat, alături de reprezentanții brandurilor recunoscute la nivel mondial, noile produse.

De la soluții pentru lucrarea convențională a solului și până la cele ce facilitează tranzitul către No-till, fermierii au avut parte de mai multe opțiuni pe care le-au putut testa în lucru, printre cele mai importante numărându-se:

1. Semănătoarea EasyDrill de la Sky Agriculture – varianta optimă în tranzitul către No-till

Sky EasyDrill este produsul unei colaborări de 39 de ani între doi mari producători de utilaje agricole: SULKY și MOORE.

Cu Easy Drill, puteți trece la însămânțarea directă fără a sacrifica calitatea lucrării. Într-o singură trecere, Easy Drill este capabil să semene 4 culturi la 4 rate diferite și să împartă 2 adâncimi diferite de semănat în toate rândurile sau un rând de două, două rânduri din trei.

Easy Drill poate aplica îngrășământ în brazdă sau poate semăna două culturi pe aceeași linie de însămânțare. Cu Easy Drill, puteți semăna într-un sol pregătit, sol necultivat sau chiar direct în culturi de acoperire.

Mai mult, Easy Drill poate modula nivelul de presiune de la 0 la 250 kg, în funcție de condițiile de semănat. Astfel, puteți crește presiunea pe roata de presare, roata din față sau discul de semințe.

Un alt utilaj care a captat atenția fermierilor vine de la același producător – Sky Agriculture.

2. Maxi Drill – varianta optimă pentru sistemele convenționale și Mini-till de întreținere a solului

Maxi Drill este construit pentru suprafețe mari de semănat, pentru operațiunile realizate toamna târziu și primăvara devreme.

Într-o singură trecere, Maxi Drill poate însămânța 3 culturi la 3 rate diferite și poate împărți 2 adâncimi diferite de însămânțare în toate rândurile sau un rând din două sau două rânduri din trei.

MaxiDrill poate aplica îngrășăminte în brazde sau poate semăna două produse pe aceeași linie de însămânțare. În gama de semănători pliabile Maxi Drill, cele două funcții de compactare a solului și roți de transport sunt separate. Seria pliabilă Maxi Drill vine cu o axă de transport adevărată ca standard. 

3. Cultivatorul Karat 10 – varianta îmbunătățită Lemken, disponibilă în Moldova

Noua opțiune Lemken pentru lucrarea solului – Karat 10 a devenit disponibilă pe piață în acest an, fermierii din Moldova numărându-se printre cei care deja pot să-i testeze eficiența.

Noul cultivator cu trei brațe Lemken Karat 10 intră acum pe piață în versiuni montate extensiv și semi-montate. La prima vedere, pare mai clar decât modelele anterioare. Dinții sunt aranjați simetric în jurul axei de tracțiune, făcând utilajul cu tracțiune redusă și evitând tracțiunea laterală.

Noua configurație Karat 10 este deosebit de importantă atunci când se utilizează cultivatorul cu sisteme de ghidare pe șine. În același timp, asigură o lucrare calitativă a solului.

Aranjamentul dinților este doar una dintre zonele principale pe care Lemken le-a îmbunătățit și mai mult în cultivatorul său Karat, care s-a bucurat de succes mulți ani.

Aripile pentru cultivarea superficială au fost extinse. Alternativ, se pot utiliza aripile înguste pentru lucrarea adâncă.

Mai multe detalii aflați în video-ul realizat în cadrul evenimentului.

Video Agrobiznes
Video Agrobizneshttps://agrobiznes.md/productie-video
Producție video realizată de echipa Agrobiznes (P)

Citește și ›

Advertoriale