‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 17 mai, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVinăria Purcari - în top 5 cele mai de succes crame din lume, potrivit...

Vinăria Purcari – în top 5 cele mai de succes crame din lume, potrivit MUNDUS VINI Spring Tasting 2024

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

La MUNDUS VINI Spring Tasting 2024 producători de vin din întreaga lume și-au demonstrat performanțele. Potrivit rezultatelor anunțate, cele mai de succes crame la competiția din acest an sunt R&A Pfaffl (Cel mai bun producător din Austria), DGB (Africa de Sud), Vinăria Purcari (Moldova), Anecoop (Spania), precum și Grupul Fantini (Italia).

Vinurile de la aceste cinci crame au adunat 163 de medalii Silver, Gold și Grand Gold, potrivit rezultatelor anunțate de MUNDUS VINI.

În ultimii ani, MUNDUS VINI menționează că se înregistrează o îmbunătățire semnificativă a calității vinurilor din țările Europei de Est.

În special anul acesta, vinurile din Moldova (3 Mare Aur, 56 Aur, 37 Argint) au impresionat juriul de experți, urmate de Georgia (83 de premii), România (71 de premii) și Macedonia de Nord (42 de premii).

Degustarea de șase zile în sala tradițională Saalbau din Neustadt/Weinstrasse, Germania, a văzut un număr impresionant de peste 250 de experți în vinuri venind din 55 de țări diferite în inima regiunii viticole Pfalz, care este a doua cea mai mare din Germania.

Vinurile au fost trimise la competiție din 45 de națiuni diferite, incluzând până acum națiuni viticole mai mult sau mai puțin complet necunoscute precum Uzbekistanul (o medalie de Argint), Polonia (a doua medalie de Aur obținută pentru un vin polonez vreodată), precum și Kazahstan, Columbia sau Maroc.

‹ adv ›

Un mare succes și dovadă a calității consistente a vinurilor italiene sunt cele 639 de premii în total (12 Mare Aur, 370 Aur, 257 Argint), acordate de juriul strict.

Pe locul al doilea se află Spania cu 535 de premii (7 Mare Aur, 302 Aur, 226 Argint), urmată de Portugalia (352 de premii), Franța (296 de premii), Germania (193 de premii), precum și Austria (105 premii).

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›