Tradițional, de la expoziția Moldagrotech (spring) vizitatorii pleacă acasă pregătiți pentru noul sezon agricol. Semințe, material săditor pomicol și viticol, bulbi, îngrășăminte și o mulțime de alte produse necesare fermierilor au fost procurate în prima zi a expoziției.

Carolina Ivanov a venit din Orhei. Aceasta susține că este pentru prima dată la acest eveniment și apreciază mult cum a fost organizat.

„Am cumpărat flori de grădină și câțiva arbuști, mai mult flori de primăvară. Știam că se organizează anual această expoziție, dar abia acum am reușit să vin și eu. Îmi place mult cum totul este organizat pe sectoare și că fiecare poate să cumpere ceea ce dorește, fără a căuta prea mult. Eram sigură de ceea ce vreau să procur și mi-a fost ușor cu alegerea. Am să vin și în zilele următoare neapărat”, a spus Carolina Ivanov.

Valeriu Pădureț a venit la expoziție tocmai din raionul Florești. Acesta este ferm convins de faptul că, aici oamenii pot găsi produse, material săditor sau chiar tehnică agricolă de calitate, comparativ cu ceea ce este propus la piețele din regiune.

„Am venit la această expoziție pentru a cumpăra material săditor de calitate. Am optat pentru soiul de mere Golden Delicious și am cumpărat câțiva pomi pentru plantare. Cu câțiva ani în urmă, cumpăram pomi de la piețele agricole din localitate, însă nu era calitatea de aici. Ba chiar astăzi vânzătorii mi-au oferit consultanță despre cum trebuie să plantez corect. Am cumpărat și butași de viță de vie, alegând soiuri de coacere timpurie. Planific să cumpăr și tehnică pentru prelucrarea solului, deja în zilele următoare rămâne să ne decidem. Am cheltuit peste 400 de lei pentru material săditor, dar cred că suma va fi mult mai mare până la sfârșitul expoziției”, a menționat vizitatorul.

Pavel Marîi din Cimișlia a procurat material săditor viticol. Acesta planifică, însă, să procure și un tractor în următoarele zile, dacă va găsi o ofertă convenabilă.

„Particip la expoziția Moldagrotech – ediția de primăvară în fiecare an. Astăzi, am cumpărat butași de soiuri tehnice albe de viță de vie. Prefer să cumpăr doar de la expozanții de aici, deoarece am încredere în produsele vândute. Am cumpărat deja butași în sumă de două mii de lei, dar sper să vin și în zilele următoare. Aș dori să cumpăr și tehnică pentru prelucrarea solului, sau chiar un tractor, rămâne doar să analizăm împreună cu familia ofertele de aici”, a conchis Pavel Marîi.

În prima zi a evenimentului, cea mai vizitată zonă a fost cea destinată expozanților cu material săditor. Amintim că, expoziția Moldagrotech (spring) poate fi vizitată până pe data de 16 martie curent.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here