‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 18 mai, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVotat de executiv: ADMA va finanța fertilizanți, PUF și echipamente de irigare

Votat de executiv: ADMA va finanța fertilizanți, PUF și echipamente de irigare

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Fermierii vor beneficia de mai multe resurse, iar ADMA va putea gestiona finanțări pentru procurarea fertilizanților, produselor fitosanitare și echipamentelor de irigare, anunță Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Executivul a votat, astăzi, actualizări pentru implementarea proiectului Asigurarea fermierilor cu fertilizanți, finanțat de Guvernul Japoniei, pentru a sprijini fermierii afectați de creșterea prețurilor și dificultăților logistice cauzate de războiul din Ucraina.

Modificările introduse prevăd extinderea capacității Agenției pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii (ADMA) de a oferi suport în domeniile agriculturii.

Astfel, ADMA va putea finanța fertilizanți, echipamente destinate irigării și produse fitosanitare.

Fermierii vor putea achiziționa fertilizanți la prețuri reduse, iar Asociațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigare vor putea accesa, prin intermediul ADMA, resurse financiare pentru a reabilita și dezvolta infrastructura sistemelor de irigații centralizate.

Subsidiar, pentru a sprijini implementarea acestor planuri, vor fi introduse facilități fiscale și vamale conform Acordurilor, fapt ce va ajuta fermierii să acceseze resursele necesare la prețuri reduse.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›