‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 21 iunie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVotat în prima lectură: Deținătorii de construcții hidrotehnice vor fi obligați să dețină autorizația...

Votat în prima lectură: Deținătorii de construcții hidrotehnice vor fi obligați să dețină autorizația de mediu pentru folosirea apelor

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În cadrul ședinței plenare din data de 13 octombrie curent, Legislativul a aprobat, în prima lectură, un proiect de lege care vizează modalitățile prin care proprietarii construcțiilor hidrotehnice își pot exercita dreptul de folosință asupra terenului fondului apelor.

Modificările legislative propuse vor obliga deținătorii de construcții hidrotehnice să dețină autorizația de mediu pentru folosirea apelor și să întrețină obiectivul acvatic.

De asemenea, se propune stabilirea unei taxe pentru folosirea terenurilor fondului apelor, inclusiv a construcțiilor hidrotehnice amplasate pe acestea.

Totodată, pentru a îmbunătăți gestionarea și utilizarea eficientă a segmentelor de râuri din extravilanul unităților administrativ-teritoriale se propune transmiterea acestora din administrarea statului în gestiunea unităților, la solicitarea argumentată a autorităților publice locale.

Potrivit autorilor, acest proiect este unul mult așteptat de societate și face parte dintr-un set de proiecte menite să aducă o claritate și să eficientizeze managementul resurselor acvatice din Republica Moldova.

De asemenea, se consideră că, prevederile proiectului exclud inegalitatea și favoritismul și plasează pe picior de egalitate toți utilizatorii bazinelor acvatice, instituie o administrare eficientă asupra proprietății publice și responsabilizează imperativ deținătorii de construcții hidrotehnice.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›