‹ adv ›
duminică, 27 septembrie, 2020
23 C
Chișinău

MOLDAGROTECH (autumn) și FARMER 2019. Iată agenda și programul expozițiilor

Recente

Un tânăr din România a preluat ferma de subzistență a tatălui său și a transformat-o într-o afacere de succes

Un tânăr curajos din Iaşi a transformat ferma de subzistenţă a familiei în una modernă, cu bani europeni. Pornind aproape de la...

Un parc agroindustrial cu depozit pentru cereale va fi construit în Găgăuzia

Un parc agroindustrial cu depozit pentru cereale va fi construit în satul Avdarma, regiunea Comrat. Implementarea proiectului a devenit posibilă datorită unui...

Rusia, cel mai mare cultivator de sorg în Europa. Franța și Ungaria – pe locurile 2 și 3

În pofida climatului cu totul special din această primăvară, Europa a înregistrat în 2020 o creştere substanţială a suprafeţelor cultivate cu sorg,...

În România se lansează AgTech TM by Agroland, primul program de dezvoltare a inovației în agricultură

AgTech TM by Agroland, primul program complet de incubare de startup-uri din România care stimulează și susține inovația în agricultură, se extinde...

Un nou importator german interesat de prunele și pomușoarele moldovenești

Recent, un nou importator german a fost impresionat de gustul și calitatea fructelor moldovenești. Astfel, echipa sa a vizitat, acum o săptămână,...

Procedura de evidență a zilierilor ar putea fi simplificată. Se propune metoda „voucher”

După ce mai mulți agricultori au precizat că procedura de evidență a zilierilor este complicată, iar birocrația este la ordinea zilei în...

În perioada 16 – 19 octombrie 2019, CIE Moldexpo găzduiește principalul eveniment al anului pentru complexul agroindustrial din Republica Moldova, care unește expoziția internațională specializată MOLDAGROTECH (autumn), ediția a XXXVII-a, expoziția-târg FARMER, ediția a XXII-a, târgurile „Animal show” și „Toamna de Aur” și alte evenimente speciale. Agrobiznes este, tradițional, Partener Media al evenimentului. Ne puteți găsi la intrarea în Pavilionul Central.

La ceremonia de inaugurare a evenimentului a fost prezentă ministra agriculturii, Georgeta Mincu, aceasta a menționat că, aceste evenimente constituie o platformă foarte bună de colaborare și stabilire a parteneriatelor între producători, companii de profil și vizitatori.

„Cea de-a 37-a ediție a reunit producători agricoli, tehnologii performante și rezultate deosebite. Este foarte important ca această platformă să ofere o colaborare strânsă între expozanți și vizitatori. Sper mult, să soluționăm problemele ce țin de comercializarea produselor agricole, inclusiv prin realizarea a astfel de expoziții. Această expoziție este o oportunitate pentru producători, deoarece, aici, pot să stabilească parteneriate cu alți producători pentru a asigura cantitatea necesară de produse și exporta. Vom dezvolta mai multe instrumente de finanțare pentru a facilita accesul la resurse financiare a micilor fermieri”, a menționat Georgeta Mincu.

Programul expozițiilor poate fi vizualizat aici.

Misiunea celei mai mari expoziții agricole din țară, MOLDAGROTECH (autumn), este de a oferi industriei agricole locale cele mai moderne utilaje și tehnologii, ce ar contribui la sporirea eficienței și creșterea profiturilor în agricultură.

Schimbările climatice și efectele tot mai accentuate ale acestora, accesul insuficient la irigare, nevoia tot mai mare de aplicare a tehnologiilor moderne au făcut oportună organizarea expoziției MOLDAGROTECH (autumn). Evenimentul oferă modalități de depășire a provocărilor cu care se confruntă complexul agroindustrial național. Prestigiul sporit al expoziției MOLDAGROTECH și corespunderea cu standardele internaționale din domeniu sunt confirmate de agrearea de către Asociația Mondială a Industriei Expoziționale (UFI) și  Asociația Europeană a Organizatorilor Expozițiilor Agricole (EURASCO).

În perioada 16 – 19 octombrie, aproximativ 120 de participanți din Republica Moldova, Austria, Germania, Italia, România, Rusia, Turcia, Republica Cehă și Ucraina vor prezenta cele mai avansate mașini, echipamente și servicii pentru agrobusiness, iar în pavilioanele expoziționale și pe spațiile în aer liber se vor desfășura diverse evenimente.

Cel mai extins segment al expoziției va fi completat cu mașini și echipamente agricole. Aici vor fi prezentate tractoare, mașini de lucrat solul și semănătoare, utilaje de fertilizare și de protecție a plantelor, echipamente de recoltare, de pregătire a furajelor, utilaje pentru lucrarea solului post-recoltare și depozitare a culturilor, mașini de încărcare-descărcare, transport special, echipamente pentru servicii tehnice, piese de schimb, echipamente pentru creșterea animalelor și păsărilor de curte.

Vor fi prezentate noutăți pe toate segmentele expoziției – sisteme de aprovizionare cu apă și irigare în agricultură, mașini pentru lucrări de ameliorare a terenurilor, precum și îngrășăminte și produse pentru protecția plantelor, echipamente pentru industria alimentară și de prelucrare, echipamente pentru hrănirea animalelor, tehnologii de economisire a energiei.

În cadrul expoziției, va avea loc concursul „Noutatea anului”, la care s-au înscris 26 de companii – producători și distribuitori de mașini și echipamente pentru sectorul agricol, industria, care vor prezenta pentru jurizare peste 40 de mostre de echipamente agricole de producție locală și străină pentru sectorul agroindustrial, precum și produse fitosanitare și îngrășăminte. Marele premiu va fi adjudecat pentru contribuția specială la modernizarea complexului agroindustrial din Moldova.

Ziua Tinerilor „Agrogenerație” va reuni tineri specialiști și studenți din domeniul industriei agricole care vor prezenta lucrări științifice, precum și inovații în domeniu.

Programul expozițiilor

În cadrul programului de afaceri al expozițiilor MOLDAGROTECH (autumn) și FARMER vor avea loc conferințe științifice, seminare cu participarea specialiștilor din comunitatea științifică de specialitate și expozanți.

Pe agenda sunt incluse teme importante pentru sectorul agrar: biotehnologia modernă de creștere a animalelor de fermă, combaterea dăunătorilor în podgorii în condițiile climatice din 2019, soiuri de perspectivă de mere, producția de material săditor devirusat și multe altele.

Specialiștii Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului din Republica Moldova și ai Centrului de Stat pentru Certificarea și Aprobarea Produselor Fitosanitare și Îngrășămintelor vor informa în detaliu despre gestionarea produselor fitosanitare cu regim strict reglementat.

Fondul internațional pentru dezvoltare agricolă (IFAD) va organiza o masă rotundă cu privire la măsurile de creștere a productivității agricole și adaptarea la schimbările climatice, precum și oportunitățile de finanțare în cadrul programelor IFAD. Iar Proiectul Livada Moldovei va organiza un seminar dedicat problemei finanțărilor în agricultură, oferite de partenerii externi.

Expoziția-târg FARMER va deveni o platformă pentru activitatea Proiectului Uniunii Europene de dezvoltare a zonelor rurale din Republica Moldova. Scopul proiectului este de a crea un mediu de afaceri competitiv, modern și durabil în sectorul agricol al țării noastre. Printre obiectivele proiectului: creșterea componentei inovatoare a agroindustriei, înlesnirea accesului produselor locale pe piețele externe, introducerea standardelor de calitate și certificare. La proiect pot participa fermieri, reprezentanți ai institutelor de cercetare, școli profesionale și firme agricole din țară.

Institutul de Fitotehnie Porumbeni va prezenta noile aspecte tehnologice de cultivare a porumbului și perspectivele extinderii hibrizilor de marca Porumbeni.

Agro-Place SRL va organiza un seminar privind posibilitățile de promovare a fructelor moldovenești pe piețe noi.

Notă:

Expozițiile MOLDAGROTECH (autumn) și FARMER atrag, în mod tradițional, un număr mare de vizitatori. Pentru a economisi timp și a vizita expozițiile, înregistrați-vă aici, primiți un bilet de intrare pentru toate cele 4 zile de desfășurare a expoziții și catalogul participanților din acest an.

Deschiderea oficială a expozițiilor va avea loc pe 16 octombrie, ora 11:00, pavilionul nr.2.

Sergiu Jaman
Sergiu Jaman
Fondator @ Agrobiznes

Citește și ›

‹ adv ›

Evenimente

Webinar: Stimularea cooperării producătorilor și procesatorilor agricoli prin comunicare

Astăzi, 18 Septembrie 2020, începând cu orele 16:00, pe platforma de comunicare digitală ZOOM, se va desfășura cea de-a 3-a sesiune de...

Târg destinat producătorilor autohtoni: EcoVisio organizează Caravana IarmarEco 2020

EcoVisio organizează cea de-a opta ediție a evenimentului IarmarEco - Iarmarocul Oportunităților Ecologice și a Antreprenoriatului Social, care va avea loc sub...