‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 18 mai, 2024
14.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriZiua Națională a Vinului 2023: Află programul evenimentului

Ziua Națională a Vinului 2023: Află programul evenimentului

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În acest week-end centrul Chișinăului devine gazda Zilei Naționale a Vinului! Cu sloganul „Vinul nostru cucerește lumea”, ediția din 7-8 octombrie 2023 se anunță a fi memorabilă, omagiind realizările remarcabile ale Vinului Moldovei.

Peste 90 de vinificatori vor fi prezenți pentru a-și prezenta creațiile, iar vizitatorii se vor bucura de degustări, muzică live cu ansambluri folclorice și artiști renumiți, precum și numeroase activități culturale și experiențe autentice. 

Agrobiznes este partener media al evenimentului.

Iată programul detaliat al Zilelor Naționale a Vinului

Ziua 1: Sâmbătă, 7 octombrie

Ceremonia oficială de deschidere a evenimentului va avea loc la ora 11:00. Tradițional, oamenii vinului, care au contribuit la dezvoltarea sectorului vor primi premii pentru eforturile depuse și succesele înregistrate. 

Atmosfera va fi completată de ritmurile vibrante ale muzicii, care te vor introduce în spiritul festiv. Începând cu ora 13:30, se vor desfășura ateliere interactive la Școala Vinului, iar vizitatorii care-și doresc să se inițieze în arta degustării vinurilor și divinurilor, dar și în consumul moderat și responsabil al acestora, sunt îndemnați să-și noteze ora în agenda zilei.

‹ adv ›

Dacă ești pasionat de muzica tradițională moldovenească, Orchestra Populară „Porumbița” și ansamblurile „Romanița”, „Ștefan Vodă”, „Busuioc Moldovenesc”, și „Țărăncuța” te vor încânta cu talentul lor și reprezentațiile autentice.

Odată cu înserarea, vei avea ocazia să te bucuri de concerte live susținute de artiști consacrați, precum Cătălin Josan și Cristofor Aldea-Teodorovici Orchestra, și să dansezi sub cerul înstelat pe ritmurile muzicii, până la ora 22:00.

Ziua 2: Duminică, 8 octombrie 

‹ adv ›

A doua zi a evenimentului va fi marcată de ceremonia de înmânare a Premiului „Polobocul de Aur” din partea Camerei de Comerț, o distincție acordată producătorilor și vinificatorilor care au excelat în arta vinificației. 

Pentru cei care nu au reușit să ajungă la atelierele din prima zi, Școala Vinului continuă să ofere instruiri privind consumul moderat și degustarea vinurilor și a divinului, până la ora 17:00. 

Tradițiile și dansurile moldovenești vor prinde viață în reprezentațiile artistice ale ansamblurilor „Plai de Dor”, „Struguraș”, „Vatra Satului”, și „Haiducii”, precum și în interpretarea Ansamblului „Crenguță de Iederă”. 

Pentru a încheia această sărbătoare cu fast, concerte live cu artiști de consacrați, precum Maria Iliuț, X.O. Band, Pasha Parfeni Band și Vali Boghean Band vor încânta publicul și te vor invita la dans, până la ora 22:00.

Pe parcursul celor două zile de sărbătoare, între orele 12:00-19:00, te îndemnăm să nu uiți să vizitezi Târgul Meșterilor Populari și să participi la masterclassurile Curții Țărănești.

Aici vei avea privilegiul de a descoperi meșteșugurile tradiționale moldovenești sub îndrumarea meșterilor pricepuți. Iar pentru a-ți satisface papilele gustative, în zona de food-court vei fi așteptat cu delicii tradiționale și produse autentice moldovenești.

Te invităm să celebrăm împreună Ziua Națională a Vinului, pe 7 și 8 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale și peste tot în Moldova, pentru că Vinul Moldovei Cucerește Lumea.

Ziua Națională a Vinului este organizată de către Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ministerul Culturii, cu suportul partenerului strategic USAID Moldova, prin Proiectul de Competitivitate și Reziliență Rurală.

Mai multe detalii și informații suplimentare despre Ziua Națională a Vinului vor fi disponibile pe wineday.wineofmoldova.com și pe pagina oficială de Facebook Wine of Moldova.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›