‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 21 mai, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriZiua Națională a Vinului 2023: Vinificatori din toată Moldova își dau întâlnire la începutul...

Ziua Națională a Vinului 2023: Vinificatori din toată Moldova își dau întâlnire la începutul lunii octombrie

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ziua Națională a Vinului revine pe 7 și 8 octombrie. Cea de-a XXII-a ediție a evenimentului va celebra un deceniu de succese ale Vinului Moldovei, transmite moldpres.md.

„Cea mai mare sărbătoare și unica zi națională din lume dedicată Vinului Moldovei și tradițiilor noastre în vinificație, va avea loc în primul weekend al lunii octombrie, pe 7 și 8 octombrie. Tradițional, evenimentul se va desfășura în Piața Marii Adunări Naționale. Cea de-a XXII-a ediție a Zilei Naționale a Vinului va aduna 90 de vinificatori, reuniți sub umbrelă brandului vinicol de țară „Vinul Moldovei”, care își vor prezenta cu mândrie creațiile: vinurile consacrate, care le-au adus medalii la competițiile internaționale, vinuri din noua roadă și noi lansări”, indică Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV).

Evenimentul are loc în contextul celei de-a zecea aniversări a lansării brandului vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie” („Wine of Moldova. A legend alive”), pe plan internațional.

„Astfel, cea de-a XXII-a ediție devine un manifest al determinării de a continua pe drumul excelenței și o ocazie specială de a celebra succesele revoluționare ale Vinului Moldovei, pe scena globală”, potrivit ONVV.

Ziua Națională a Vinului va fi o sinteză a rezultatelor muncii viticultorilor și vinificatorilor din ultimii zece ani și a momentelor cheie, care au consolidat poziția țării noastre pe harta vinicolă mondială și care au definit Vinul Moldovei ca fiind cel mai reprezentativ Ambasador al Moldovei în lumea întreagă, estimează sursa citată.

Ziua Națională a Vinului este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, cu suportul partenerului strategic Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) Moldova, prin Proiectul de Competitivitate și Reziliență Rurală.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›