FOTO: facebook/ Pomușoarele Moldovei

10 producători de pomușoare din Republica Moldova au efectuat, în perioada 1 – 5 iulie curent, o vizită de studiu în Serbia pentru a învăța din experiența fermierilor sârbi tehnologii noi de producere ecologică a pomușoarelor. La moment, Serbia este al doilea cel mai mare producător și exportator de pomușoare din Europa Centrală, scrie Ziarul Național.

FOTO: facebook/ Pomușoarele Moldovei

Producătorii din Moldova s-au familiarizat cu tehnologiile moderne de producere ecologică a pomușoarelor din acest stat, în special plantarea, cultivarea, recoltarea, postrecoltarea și procesarea ecologică a căpșunelor, murelor, zmeurii.

„Vizita de studiu a fost foarte relevantă pentru afacerea pe care o dezvolt. Ceea ce am învățat de la fermierii sârbi este necesitatea de diversificare a surselor de venit prin plantarea sortimentului divers de culturi bacifere”, a precizat Corina Pleșca, o tânără producătoare de pomușoare din Moldova care intenționează să planteze în anul curent o nouă plantație cu pomușoare certificate bio.

FOTO: facebook/ Pomușoarele Moldovei

Vizita de studiu a fost organizată de Asociația Pomușoarele Moldovei și Proiectul USAID Agricultura Performanta din Moldova.

FOTO: facebook/ Pomușoarele Moldovei

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here