‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 22 iunie, 2024
27.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiri15 noiembrie – ultima zi de depunere a cererilor de compensare a accizei la...

15 noiembrie – ultima zi de depunere a cererilor de compensare a accizei la motorină

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agenția de Intervenții și Plăți pentru Agricultură (AIPA) informează că ultima zi de recepționare a cererilor de acordare a compensației parțiale a accizei la motorina facturată în perioada 01 iulie – 15 noiembrie 2022, este 15 noiembrie.

Compensația se va acorda în conformitate cu Regulamentul aprobat prin H.G. nr. 275 din 27.04.2022 privind modul de repartizare a mijloacelor FNDAMR pentru compensarea parțială a accizelor la motorina utilizată de producătorii agricoli în anul 2022.

Regulamentul prevede că, accizele la motorină se compensează după cum urmează:

  • în cuantum de 100% din cota stabilită pentru anul 2022 sau 2 980 lei per tonă – pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii, clasificate conform prevederilor Legii nr. 179/2016 cu privire la întreprinderile mici și mijlocii;
  • în cuantum de 30% din cota stabilită pentru anul 2022 sau 894 lei per tonă – pentru alte categorii de întreprinderi care nu sunt specificate în Legea nr. 179/2016 cu privire la întreprinderile mici și mijlocii;
  • în cuantum de 100% din cota stabilită pentru anul 2022 sau 2 980 lei per tonă – pentru întreprinderile din sectorul zootehnic.

Depunerea dosarelor de solicitare a compensației se face de către administrator/reprezentant legal la secția/serviciul teritorial al AIPA din aria în care solicitantul își desfășoară activitatea.

În acest context, AIPA îndeamnă să se depună dosarul conform termenului stabilit, la subdiviziunile teritoriale ale Agenției, spre a beneficia de acest suport din partea statului.

De menționat că, dosarul se depune șnuruit, sigilat și numerotat, astfel încât să nu permită detașarea și/sau înlocuirea documentelor, precum și semnat pe fiecare pagină de către solicitant. Documentele prezentate în copii trebuie să conțină mențiunea „corespunde originalului” și semnătura solicitantului.

‹ adv ›

Regulamentul și actele necesare pentru depunerea cererii de acordare a ajutorului financiar le găsiți AICI, compartimentul „Compensații – motorină – 2022”.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›