‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
4.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiri2 vinuri moldovenești - rezultate istorice la Decanter World Wine Awards 2020

2 vinuri moldovenești – rezultate istorice la Decanter World Wine Awards 2020

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

„Câștigători neașteptați”, așa au fost numite cele două vinuri moldovenești, Sol Negru Cabernet Sauvignon Rosé 2019 de la Asconi Winery și Viorica de Purcari 2019 de la Pucari, care s-au întors acasă cu medalia „Best of Show” de la concursul Decanter World Wine Awards 2020. Potrivit, decanter.com, cele două vinuri autohtone au obținut câte 97 de puncte, din 100.

Potrivit organizatorilor, vinurile moldovenești încep să-și croiască un drum sigur pe arena mondială.

 „Cred că există o îmbunătățire generală a calității vinurilor, în general. În principal, pentru că vinurile sunt într-adevăr echilibrate și proaspete și prezintă un caracter variat incredibil, deci sunt cu adevărat interesante. Este minunat să vedem și vinuri roșii din Europa de Est, din așa țări, precum Moldova, România și Ungaria, arătând mult mai multă prospețime și stejar de foarte bună calitate. Vinurile sunt mult mai echilibrate, așa că am avut câteva vinuri deosebite din acele regiuni”, a comentat expertul în vinificație și jurat în cadrul concursului, Beth Willard, pentru sursa citată mai sus.

Medaliați cu aur de la acest concurs, după ce au obținut câte 95 de puncte din cele 100, a fost și un Ice Wine Riesling de la Castel Mimi din 2018, dar și alte două vinuri, de asemenea, de la Purcari, un Negru de Purcari, ediție limitată din 2015 și o Rară Neagră din 2019.

Cu medalie de argint s-au întors acasă 36 de vinuri moldovenești, iar alte 55 au obținut medalia de bronz la acest concurs.

La competiție s-au înscris, în total, în jur de 16 mii de vinuri din toată lumea, iar mostrele au fost analizate de 116 jurați. Astfel, într-un final, la categoria „Best of Show”, doar 50 de vinuri au ajuns să fie menționate, printre care și cele două vinuri moldovenești, care continuă să ne ducă faima peste hotarele țării.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›