‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 18 iunie, 2024
18.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiri30 de întreprinderi agricole vor beneficia de finanțare nerambursabilă prin Programul PARE 1+1

30 de întreprinderi agricole vor beneficia de finanțare nerambursabilă prin Programul PARE 1+1

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

38 de migranți sau rudele acestora de gradul I vor accesa susținere financiară nerambursabilă de la stat de până la 250 de mii de lei pentru inițierea/dezvoltarea unei afaceri în Republica Moldova. 

Suma totală a granturilor este de circa 9 milioane de lei, iar volumul investițiilor în economie va constitui circa 22 milioane de lei.

30 de întreprinderi beneficiare de grant activează în domeniul agriculturii: cultivarea cerealelor, creșterea legumelor în seră, prelucrarea plantațiilor de viță de vie, pomi fructiferi, zootehnie, apicultură. Alte 6 afaceri  sunt demarate în domeniul prestării serviciilor, iar 2 întreprinderi activează în industria prelucrătoare, având ca gen de activitate fabricarea pungilor biodegradabile din amidon de porumb, producerea și procesarea de carne și ouă de prepeliță.

Dumitru Pîntea, director interimar ODA, a reafirmat angajamentul instituției privind susținerea persoanelor cu spirit antreprenorial pentru a iniția sau dezvolta afaceri, inclusiv a lucrătorilor din diaspora. 

„Afacerile susținute prin acest Program readuc migranții acasă și crează noi locuri de muncă. În scurt timp, acest mecanism de suport va fi ajustat cu o nouă componentă de finanțare 1+2. Companiile care au implementat cu succes proiectele investiționale la etapa PARE 1+1 vor putea beneficia de susținere la componenta 1+2 pentru dezvoltarea afacerii. În tota,l prin acest Program, întreprinderile deschise de migranți vor putea accesa finanțare nerambursabilă de la stat de până la 750 mii lei”, a precizat directorul.

Reprezentanții celor 38 de companii selectate pentru finanțare sunt migranți care muncesc în 11 state. Cea mai mare pondere o dețin persoanele care investesc remitențele obținute în Marea Britanie, Italia, Germania, Franța și România. 

Conform previziunilor incluse în proiectele investiționale, cele 38 de companii vor contribui la crearea sau menținerea a 142 de locuri de muncă, inclusiv 58 de tineri și 47 de femei. În anul curent, prin acest Program au fost selectate spre finanțare 122 de companii.  

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›