‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 24 mai, 2024
21.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiri30 de porci au fost sacrificați în satul Cneazevca din cauza pestei porcine

30 de porci au fost sacrificați în satul Cneazevca din cauza pestei porcine

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Circa 30 de porci au fost sacrificați după ce într-o gospodărie țărănească din satul Cneazevca, raionul Leova, au fost găsiți porci morți, infectați cu pestă porcină.

Maxim Sârbu, șef de secție în cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, a declarat pentru IPN că, la data de 27 ianuarie, a fost raportată pierirea a șase porci dintr-un număr de 34 care se aflau în gospodărie. Ceilalți 28 de porci au fost sacrificați, după care animalele au fost arse și înhumate. Teritoriul gospodăriei a fost dezinfectat.

Potrivit lui Maxim Sârbu, în localitate a fost instalată carantina. Din sat nu se poate ieși, nici intra cu carne de porc. Circulația porcilor vii a fost interzisă. Zona de protecție a fost instituită pe o suprafață de trei kilometri, iar de supraveghere – pe o suprafață de zece kilometri. Deocamdată, nu se cunoaște sursa de infecție.

Pesta porcină africană a fost confirmată și la opt cadavre de mistreți depistați în regiunea Rezervației naturale „Pădurea Domnească”, în vestul raioanelor Glodeni și Fălești. De la începutul anului, numărul porcilor găsiți morți în Rezervație a ajuns la 43.

Pe 24 ianuarie, un mistreț a fost găsit mort în aproprierea satului Costuleni, raionul Ungheni. Cadavrul a fost ars și înhumat, iar locul dezinfectat.

Amintimm că, pesta africană nu este periculoasă pentru om, dar se răspândește repede printre porci. Dacă se confirmă virusul, animalele sunt sacrificate, pentru a preveni răspândirea bolii.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›