‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 22 iunie, 2024
18.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiri30 de tone de mere din Moldova au fost nimicite cu buldozerele în regiunea...

30 de tone de mere din Moldova au fost nimicite cu buldozerele în regiunea Breansk din Rusia

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Peste 30 de tone de mere din Republica Moldova au fost distruse pe un poligon din regiunea Breansk, Federația Rusă. De la începutul anului, au fost distruse aproximativ 150 de tone de mere, transmite Breanskie Novosti.

Potrivit noilor informații, nu toate cele trei partide de mere sunt din Republica Moldova, ci doar două. Merele ar fi fost importate prin Republica Belarus și nu ar fi avut acte fitosanitare. Administrația Rosselhoznadzor a informat că, pe poligoanele „Planeta curată” și „Ratovo” au fost distruse cu buldozerele trei partide de fructe interzise în Rusia.

Amintim că, în cadrul unei întâlniri din octombrie 2018 cu președintele rus Vladimir Putin, Igor Dodon s-a înțeles privind anularea taxelor vamale pentru importul, în Rusia, de fructe și conserve din Republica Moldova. Guvernul rus a anulat aceste taxe. Cu toate acestea, se pare că, importul acestor mărfuri din Republica Moldova nu a fost restabilit sau că funcționează pentru un anumit număr de producători din regiunile Găgăuzia și Transnistria.

‹ adv ›

1 Comentariu

  1. Restul producatori se „bucura” de o piata „libera” europeana si se pare ca acolo ii primesc si fara acte fitosanitare.
    Sa respecte legea si sa-si dea seama unde le este locul, la urma urmei, clientul este mereu corect. Sau : cine plateste, acela alege si muzica.
    Nu va place, mancati’le singuri, fara acte fitosanitare si de provinienta reale, veridice!!!

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›