FOTO: gardenexpert.ro
- pub -

Conform datele din 1 aprilie 2018, aproximativ 38% din totalul rezervelor de mere din UE reprezintă soiul Golden Delicious, se arată într-un comunicat publicat pe fruit-inform.com cu referire la datele Asociației mondiale a producătorilor de pere și mere.

Potrivit analiștilor Asociației, la această dată în depozitul companiilor europene erau 446 de mii tone de mere de soiul menționat, ceea ce e cu circa 41% mai puțin decât la data de 1 aprilie a anului trecut.

Pe locul doi și trei sunt repartizate soiurile de mere Granny Smith și Idared, care reprezintă 7% din volumul stocat. Stocurile ambelor tipuri de mere ajung la 82 mii tone, dar soiul Granny Smith este cu 21% mai mult decât în anul precedent, în timp ce volumul de mere de soiul Idared este cu 55% mai puțin decât în anul trecut.

- pub -

În luna aprilie a acestui an, în depozitele din UE erau circa 1,171 milioane tone de mere, ceea ce e cu 43% mai puțin decât la aceeași data a anului trecut. Aceasta este o consecință a scăderii semnificative de producerea a acestor fructe în UE în sezonul 2017-2018.

- pub -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here