‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 19 iunie, 2024
18.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiri42 de crame din Moldova au participat la Vernisajul Vinului Moldovenesc la București

42 de crame din Moldova au participat la Vernisajul Vinului Moldovenesc la București

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Între 29 – 30 octombrie 2022, la NORD Events Center by Globalworth din București, a fost organizat Vernisajul Vinului Moldovenesc, organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) din Republica Moldova.

42 de crame, atât nume consacrate, cât și mici producători de vinuri care abia recent au pășit în lumea vinificatorilor, au participat la eveniment.

Jumătate din participanți sunt noi pentru piața locală, iar în cadrul Vernisajului au fost realizate și mai multe lansări de vinuri.

Vinăria Chateau Purcari, Cricova, Fabrica de Vinuri Slobozia Mare, Barză Albă, Rădăcini Wines, Mileștii Mici, Chateau Vartely, Castel Mimi, Vinuri de Comrat, Vinăria Hâncești, Maurt sau Sălcuța Winery se numără în lista participanților.

Vinurile moldovenești ocupă o cotă de piață în România a vinurilor importate de peste 25%, iar acest procent este estimat a crește cu circa 4% anual. România a importat în 2021 vin moldovenesc în valoare de peste 25 de milioane de dolari.

Cu o valoare a pieței de vinuri estimată la circa 170 miliarde de dolari în 2021, Republica Moldova exportă producție vitivinicolă în peste 75 de țări din întreaga lume. 

‹ adv ›

La concursurile internaționale, pe parcursul anului 2021 vinurile moldovenești au fost apreciate cu peste 1200 de medalii, inclusiv – peste 570 de aur.

Volumul total de producție vitivinicolă exportată din țara noastră în anul 2021 este de 121,4 milioane de litri, iar pe piața din Romania a ajuns 10% din volum.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›