‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 19 mai, 2024
10.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiri55 milioane de dolari vor fi investiți în dezvoltarea agriculturii

55 milioane de dolari vor fi investiți în dezvoltarea agriculturii

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Un nou program de finanțare a sectorului agricol, cu o valoare de circa 55 milioane de dolari SUA, va fi lansat în țara noastră.

În acest sens, Guvernul a aprobat proiectul de lege privind semnarea Acordului de împrumut dintre țara noastră și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru realizarea proiectului „Investiții pentru Guvernanță, Creștere și Reziliență în Agricultură” (AGGRI). 

„Obiectivele strategice ale proiectului sunt aliniate la documentele de politici strategice ale statului. Prin implementarea proiectului, vom stimula dezvoltarea subsectoarelor care nu înregistrează performanțe. Proiectul va genera mai multe beneficii economice. Avem certitudinea că, agricultorii care vor accesa acest suport își vor crește veniturile. De asemenea, vor fi create noi locuri de muncă și oportunități de piață, vor fi implementate practici agricole inteligente și promovată producția ecologică”, a opinat Vladimir Bolea. 

Proiectul va fi implementat până în anul 2029. În această perioadă, se preconizează ca circa 21 de milioane de dolari SUA să fie acordați agricultorilor sub formă de granturi, pentru stimularea inițiativelor de promovare și dezvoltare a sectorului zootehnic și horticol.

Alte 25 de milioane de dolari vor fi direcționate pentru reabilitarea infrastructurii primare și secundare de irigații.

Totodată, circa 6.5 milioane sunt planificate pentru fortificarea capacităților AIPA și ANSA, precum și pentru a sprijini înființarea Centrului de Consultanță în Agricultură și a Centrelor de Excelență Veterinară.

Circa 2.5 milioane de dolari vor fi utilizate pentru managementul proiectului.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›