‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 19 mai, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiri69 de companii vor primi granturi de până la 2 mln de lei pentru...

69 de companii vor primi granturi de până la 2 mln de lei pentru a investi în retehnologizare și eficiență energetică

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Un număr de 69 de companii vor beneficia de granturi de până la 2 mln de lei (100 mii de euro) din partea statului și a Uniunii Europene prin intermediul Programului de Retehnologizare și Eficiență Energetică, gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA).

Contractele de finanțare au fost semnate de către beneficiari. Suma totală a finanțării nerambursabile constituie circa 65 milioane de lei. 

Banii vor putea fi investiți în instalații de valorificare a surselor de energie alternativă, ceea ce va reduce consumul de energie convențională sau vor înlocui echipamentele învechite cu altele mai performante și capacități de producție mai ridicate, fapt ce va contribui la tehnologizarea proceselor de producere și optimizarea costurilor aferente acestora.

Potrivit ODA, valoarea totală a investițiilor care urmează a fi făcute în economie este de aproximativ 172 milioane de lei. Din numărul total de noi beneficiari, 33 își desfășoară activitatea în mediul rural, iar 36 în mediul urban. 

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›