‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 30 aprilie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleSolidaritatea chineză: Fermierii sunt ajutați gratuit de companiile ce oferă soluții digitale în agricultură

Solidaritatea chineză: Fermierii sunt ajutați gratuit de companiile ce oferă soluții digitale în agricultură

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Epidemia Covid-19 a adus o lovitură semnificativă economiei globale, iar agricultura nu a făcut excepție. Datorită mai multor restricții privind circulația vehiculelor și a persoanelor, sectorul agricol din China nu dispune de forță de muncă și de materii prime suficiente. În așteptarea sezonului de însămânțare, unele ferme nu au suficiente îngrășăminte și produse de uz fitosanitar.

Coronavirusul a făcut ineficiente planurile de logistică inițiale, iar o bună parte din inputuri nu mai pot fi furnizate.

Însă, după cum se cunoaște faptul că chinezii sunt printre primii la capitolul inovații, digitalizarea s-a dovedit a fi cea mai eficientă soluție pentru agricultură, iar tehnologiile moderne ajută fermierii să facă față dificultăților.

Coridor verde pentru campania de primăvară

Recent, China a deschis un „coridor verde” datorită căruia întreprinderile și fermierii pot primi resursele necesare. În regiunile nordice ale Chinei, semănatul de primăvară este realizat mai devreme, iar anul acesta a coincis cu carantina. Pentru a ajuta producătorii, guvernul și industria mobilizează resurse pentru a oferi fermierilor tot ceea de ce au nevoie.

Întreprinderile agricole mari au stocuri de materii prime, care sunt acum direcționate pentru a satisface cererea internă. Unele întreprinderi de export își vând produsele pe piața internă pentru a compensa deficitul.

Totodată, sunt utilizate metode inovatoare pentru a găsi clienți, a plasa comenzi și a desfășura activități chiar dacă comunicarea directă este limitată.

‹ adv ›

Drone gratuite


Producătorii chinezi de drone își doresc să ajute fermierii să se pregătească pentru sezonul de semănat. Spre exemplu, compania MCFLY, specializată în monitorizare la distanță, tehnologii bazate pe inteligență artificială, protecție a culturilor și Big Data, oferă ajutor gratuit fermierilor – drone și operatori pentru a-i ajuta să monitorizeze și protejeze culturile.

O altă companie, Jiahe Info, a lansat Platforma de planificare a companiei de primăvară – Jiahe. Folosind tehnologia de monitorizare de la distanță, platforma colectează și analizează date pentru întreprinderile chineze și le oferă informațiile necesare pentru ca fermierii să poată începe munca cât mai curând posibil. De asemenea, compania oferă fermierilor produsele necesare pentru protecția plantelor.

Service online gratuit pentru fermieri

Shuxitech, împreună cu mai multe întreprinderi agrotehnice de frunte, au lansat „Alianța nonprofit de material semincer pentru rezistența împotriva COVID-19”. Aceste companii oferă fermierilor servicii gratuite, inclusiv Big Data, recomandări, notificări și posibilitatea de a închiria echipamente online.

‹ adv ›

Totodată, alianța asigură evaluarea riscurilor agricole și servicii comerciale de informare în timp real. Pentru aceasta sunt utilizate sateliți, monitorizarea la distanță, Big Data și tehnologii cloud. Aceste servicii reduc necesitatea de a evita restricțiile carantinei pentru realizarea negocierilor.

De ce AgTech oferă ajutor?

Digitalizarea în viitorul apropiat va deveni un trend pentru agricultura din China. Soluțiile digitale, cum ar fi mini-programele WeChat, joacă un rol important în timpul pandemiei. Această subaplicație a rețelelor de socializare poate fi văzută ca o combinație între Twitter, Facebook și WhatsApp, unde, pe lângă comunicare, utilizatorii pot cumpăra bunuri online. De exemplu, fermierii din sate folosesc WeChat pentru a aprecia caracteristicile produselor agricole și a face apoi comenzi.

‹ adv ›

Advertoriale

Controlul eficient al lupoaiei și buruienilor la floarea-soarelui cu Listego® Pro

Pentru o cultură profitabilă de floarea-soarelui sunt importante: pregătirea terenului, alegerea hibrizilor potriviți, combaterea buruienilor, a dăunătorilor și a bolilor. Pregătirea...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›