‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 22 noiembrie, 2024
5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleO companie din Moldova - prima din regiune care a cumpărat cel mai performant...

O companie din Moldova – prima din regiune care a cumpărat cel mai performant utilaj de imprimare a imaginilor pe lăzi

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Piețele externe pot fi cucerite nu doar producând fructe de calitate, ci și ambalate corespunzător. Acest lucru este tot mai vizibil în ultimii ani, în condițiile în care pentru fructele ambalate în lăzi conform cerințelor este oferit un preț aproape dublu pe piețe cum ar fi Germania.

De aceasta s-a convins compania MC Com Invest, care, dorind să obțină un preț mai bun pentru fructele produse, a decis să investească bani în utilaje de producere a lăzilor, dar și unul dintre cele mai performante utilaje de imprimare a imaginilor pe lăzi.

„Lăzile de lemn executate calitativ ne poziționează cu un pas în fața concurenților. Totodată, asigură un plus valoare produsului, dar și utilajul nou este mult mai productiv. Exportam fructe în lăzi ce nu erau imprimate, iar acum vom avea posibilitatea să livrăm fructe cu identitate. Suntem orientați atât spre piețele din țările CSI, cât și cele din UE, în special Germania, Italia. În acest an vom obține și certificarea GLOBALG.A.P.. Avantajul acestor lăzi este că își păstrează calitatea și la umiditate sporită, ceea ce nu este posbil pentru lăzile de carton”, a menționat pentru Agrobiznes Alexei Pascal, specialist evidență și control în cadrul MC Com Invest.

Performanța necesită și investiții pe măsură, iar pentru a face față cheltuielilor, compania a solicitat suportul Proiectului Livada Moldovei, beneficiind de peste 300 de mii de euro.

„MC Com Invest și Codru ST sunt două întreprinderi care, aș spune eu, au ajuns a fi lideri în sectorul horticol din țară. Cea mai performantă linie de sortare, frigider, cameră de prerăcire, cameră de uscare a fructelor, primul utilaj de recoltare și multe altele poziționează aceste companii în top. Ne bucurăm mult că banii europeni, accesibili datorită proiectului Livada Moldovei, ajung să fie investiți în tehnologii de ultimă oră pentru atingerea standardelor europene și nu doar. Toate piețele, fie cele tradiționale, fie cele noi, au cerințe cărora trebuie să facem față, altfel vom pierde concurența”, susține Iurie Vîrlan, comunicator „Livada-Moldovei”.

‹ adv ›

Potrivit reprezentanților companiei furnizoare de utilaje, MC Com Invest este prima companie care a achiziționat utilajul pentru imprimarea imaginilor pe lăzile din lemn nu doar din Republica Moldova, ci și din Ucraina, Rusia, Serbia, România sau Polonia și Ungaria.

„Utilajul poate fi utilizat pentru imprimarea pe lăzi din MDF, HDF, placaj. Acest tip de ambalaj este foarte popular în țările dezvoltate, deoarece este natural și nu dăunează fructelor. Consumatorii au început a fi mai selectivi, iar acum contează nu doar calitatea produsului, ci și în ce acesta este ambalat. Cartonul este cel mai nociv, iar în componența se conțin foarte mulți solvenți toxici. Pentru acest ambalaj este utilizată vopsea biodegradabilă. Aceste lăzi sunt mai rezistente la soare și umiditate, deci avantajele sunt clare”, explică Vasile Cucu, prestator servicii ambalaje din lemn.

MC Com Invest are planuri mari pentru viitor, inclusiv planifică să presteze servicii și altor producători din zonă.

„Capacitatea maximă este de 8500 de plăci/oră divizate la numărul de elemente care se pot inscripționa pe o lățime de 60 de cm. Schimbarea strategiei de ambalaj clasic ne permite accesarea mai multor piețe de desfacere. Putem imprima lădițe pentru toate speciile horticole. Vom investi în continuare pentru a realiza cel mai bun produs din Moldova, poate chiar de peste hotare. Au fost făcute investiții nu doar în utilajul necesar pentru imprimare, cât și în linia de producție, livezi. În acest mod ținem pasul tendințelor”.

Datorită Proiectului Livada Moldovei, a fost posibilă procurarea utilajului la un preț cu 30% mai mic. Acesta a fost importat fără a plăti taxele vamale și TVA. Plus, utilajul este eligibil pentru subvenționare la AIPA. Astfel, circa 50% din cheltuieli vor putea fi acoperite.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›