‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 30 aprilie, 2024
12.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleTatiana Serejnicova - la 22 de ani a preluat gestionarea a 400 ha de...

Tatiana Serejnicova – la 22 de ani a preluat gestionarea a 400 ha de livezi

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Tatiana Serejnicova a moștenit dragostea pentru agricultură de la tatăl ei care în perioada sovietică s-a ocupat cu vânzarea produselor horticole, iar ulterior a produs legume în câmp deschis și în sere, a gestionat o fermă de bovine și un incubator pentru păsări, iar în 2006 a plantat primele suprafețe de livadă.

„A fost plantat inițial cais, ulterior cireș, prun, măr și chiar piersic deși ne aflăm la Nordul țării. La moment, gestionăm mai mult de 400 hectare de livadă”, spune Tatiana Serejnicova, administratoare a Sant Agro SRL, membră a Asociației Moldova Fruct.

Tatiana a preluat gestionarea afacerii de la tatăl ei în anul 2014. A fost un an dificil pentru ea, dar și pentru tot sectorul de producere a fructelor din Republica Moldova pentru că în acel an Federația Rusă a impus embargou pentru fructele moldovenești.

„M-am ciocnit cu dificultatea de a activa într-un domeniu absolut nou pentru mine la doar 22 de ani, dar și cu probleme legate de comercializarea producției așa cum piața de bază pentru fructele noaste era Rusia. Tatăl mi-a fost alături de la distanță, venea la început foarte des în țară pentru a verifica cât de bine mă descurc. A împărtășit din experiența lui, uneori mă lăuda, alteori mă certa”, spune Tatiana.

Nu s-a gândit că va ajunge să gestioneze o întreprindere agricolă, visa să se ocupe de marketing, de vânzări, contracte, dar timpul le-a pus pe toate la locul lor.

După ani 7 ani de experiență acumulată, Tatiana Serejnicova spune că într-o afacere cel mai mult contează distribuirea corectă a sarcinilor și suportul din partea echipei în momentele dificile.

„Facem agricultură cu dragoste, dar în același timp înțelegem că fără investiții nu ne putem dezvolta. Consider că totul depinde de persoană, dacă omul iubește activitatea pe care o face, neapărat va avea rezultate bune. Un secret al activității de succes este lucrul în echipă. Noi avem echipă, oameni care sunt implicați sufletește în activitatea pe care o facem în comun, datorită acestui fapt noi avem rezultate bune”, spune tânăra antreprenoare.

Anul trecut întreprinderea Sant Agro SRL a reușit să facă primele exporturi fără intermediari.

„Am încheiat contracte de livrare cu o rețea de magazine din Novgorod, Rusia. Avem 2-3 ani de când suntem prezenți pe piața României mai mult cu prune. Anul viitor intenționăm să plantăm primele suprafețe cu livezi superintensive, este vorba despre investiții foarte mari iată de ce din start vom planta 5 hectare de livadă, vom urmări cum se vor dezvolta, vom învăța cum să lucrăm în acest tip de plantație”, relatează Tatiana Serejnicova.

Tatiana spune că și-ar dori ca toți oamenii din Moldova să reușească să lucreze și să se dezvolte acasă și să nu mai fie nevoiți să plece în afara țării pentru o viață mai bună.

‹ adv ›

Advertoriale

Controlul eficient al lupoaiei și buruienilor la floarea-soarelui cu Listego® Pro

Pentru o cultură profitabilă de floarea-soarelui sunt importante: pregătirea terenului, alegerea hibrizilor potriviți, combaterea buruienilor, a dăunătorilor și a bolilor. Pregătirea...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›