‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 iulie, 2024
21.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriProbleme în Uniunea Vamală. Kazahstan ar putea interzice importurile de carne din Rusia

Probleme în Uniunea Vamală. Kazahstan ar putea interzice importurile de carne din Rusia

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Kazahstan ar putea interzice importurile de carne de pasăre din Rusia și Belarus pentru a proteja interesele producătorilor locali de competiția necinstită reprezentată de aceștia, a declarat viceministrul agriculturii din țară, Gulmira Isaeva, anunță Agrobroker

Demnitarul a acuzat furnizorii ruși și pe cei belaruși de livrarea de carne de calitate extrem de proastă și la prețuri de dumping către piața kazahă. (Din Dicționarul Explicativ: Dumping – Vânzare a mărfurilor pe piața externă la prețuri mai scăzute decât acelea de pe piața internă și mondială, practicată de unele țări în scopul înlăturării concurenților și al acaparării piețelor externe). 

„Carcasele injectate de pasăre conțin prea multă apă”, a declarat Isaeva. „Am depistat o pulpă de pui care a fost injectată de 80 de ori. Pulpa a fost livrată de compania rusească Resource. Aceste practici le permit furnizorilor ruși și belaruși să reducă prețul în continuare” și să vândă cantități enorme din produsele lor care sunt extrem de ieftine față de cele produse local. De asemenea, veterinarii locali au depistat mai multe loturi de carne de origine rusă cu conținut periculos de bacterii E. Coli.

‹ adv ›

Conform informațiilor remise de ministrul de profil din Kazahstan, cele mai mari companii de procesare carne de pasăre – Altai Broiler și Prioskoli – sunt printre cele care au livrat carne de calitate îndoielnică la preț mic către această țară, mai scrie sursa.

Datorită activității de dumping practicată atât de țările mai sus menționate, cât și de mai multe firme din Uniunea Europeană, prețul cărnii de pasăre a scăzut cu 30 la sută pe piața locală. Dacă nu se renunță la această practică, autoritățile din Kazahstan vor fi nevoite să restricționeze importurile de carne de pasăre și să interzică total importurile de carne de pasăre din Rusia. 

Kazahstan, Rusia și Belarus sunt statele membre ale Uniunii Vamale, care permite comercializarea produselor fiecăruia pe piața celorlalte țări fără taxe vamale.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›