‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 iulie, 2024
27.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFestivalul Cartofului ediția 2013. Ce program ne promit fermierii din nordul țării

Festivalul Cartofului ediția 2013. Ce program ne promit fermierii din nordul țării

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Sâmbăta aceasta avem motiv să mergem cu toții la Briceni, unde se va desfășura cea de-a doua ediție a „Festivalului Cartofului”. Organizatorii evenimentului și-au propus să promoveze pe această cale cultura cartofului şi calitatea bucatelor tradiționale gătite din cartofi. 

Programul Festivalului include: expoziţii cu vânzare a cartofilor, produselor din cartof, preparatelor de uz fitosanitar, tehnicii agricole şi articolelor meşteşugăreşti.

Va fi organizat și un atelier de lucru pe tema „Starea actuală şi perspectivele dezvoltării cartofului”. Organizatorii promit un spectacol muzical şi dans cu participarea formaţiilor artistice din regiune şi ţară, concursuri interactive și un concert cu participarea interpreţilor de muzică populară şi uşoară.

‹ adv ›

Evenimentul este organizat, în parteneriat, de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Consiliul raional Briceni, Federația Națională a Fermierilor din Moldova, ADR Nord și Universitatea Agrară de Stat din Moldova.

Cartoful, a patra sursă de energie alimentară după orez, grâu și porumb, a fost cunoscut de oameni cu 8000 de ani în urmă, fiind cultivat de către comunitățile de vânători și culegătorii din apropierea lacului Titicaca, aflat în zona înaltă a munților Anzi, la frontiera dintre Peru și Bolivia. 

Echipa Agrobiznes.md își îndeamnă cititorii să meargă la acest frumos eveniment, care marchează oarecum sfârșitul anului agricol.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›