‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 27 iulie, 2024
18.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriProducători francezi au aruncat mere și pomi în fața supermarketurilor, în semn de protest

Producători francezi au aruncat mere și pomi în fața supermarketurilor, în semn de protest

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Vineri, 13 ianuarie, pomicultori din Cher, Franța și-au aruncat merele în fața centrelor logistice ale supermarketurilor pentru a fi audiați, anunță francetvinfo.fr.

Potrivit pomicultorilor, prețurile oferite sunt prea mici, astfel încât nu acoperă costurile de producere suportate de către producători.

Câteva tone de mere putrede și pomi au fost aduși cu remorcile.

‹ adv ›

La începutul săptămânii, mai mulți pomicultori defrișaseră livezile.

„Trebuie să avem un preț de achiziție care să ne permită să plătim angajații noștri. Prețul plătit fermierilor este acum mai mic decât prețul de cost, fără a ține cont de majorări. În mod clar, vânzarea de mere îi face pe profesioniști să piardă bani, cu atât mai mult cu inflația în creștere.
Pe rafturile magazinelor, însă, prețul alimentelor este în creștere pentru clienți. Cu siguranță calculatorul funcționează defectuos”, au menționat în timpul protestului pomicultorii.

Potrivit informațiilor publicate de francetvinfo.fr, în cincisprezece ani, numărul pomicultorilor din departament a scăzut de la 150 la aproximativ 30. Potrivit ultimelor informații, se pare că s-a ajuns la un acord cu rețeaua Carrefour.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›