‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 iulie, 2024
20.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleFermierii micro și mici vor beneficia de ajutor extern sub formă de motorină

Fermierii micro și mici vor beneficia de ajutor extern sub formă de motorină

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Fermierii care gestionează suprafețe agricole de până la 1500 ha și a căror recoltă de culturi fitotehnice a fost afectată, în proporție de 50% și mai mult, de seceta din anul 2022 vor beneficia de ajutor umanitar extern sub formă de motorină.

În acest scop, Guvernul a aprobat Regulamentul privind stabilirea cuantumului de motorină din ajutorul umanitar extern. Amintim că, tot astăzi Executivul a aprobat procedura de acordare a ajutorului unic pentru fermierii micro și mici, afectați de consecințele crizelor din 2022.

„Ajutorul sub formă de motorină va oferi posibilitate fermierilor să pregătească solul pentru campania din 2024 și să desfășoare campania de recoltare a culturilor de grupa a doua.

Suportul acordat va avea impact pozitiv asupra economiei naționale, securității alimentare și bunăstării fermierilor, asigurând continuitatea afacerilor și dezvoltarea durabilă a agriculturii”, a declarat viceprim-ministrul Vladimir Bolea.

Mărimea ajutorului per solicitant va fi calculat de Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură în baza cantității totale de motorină disponibilă, raportată la suprafața eligibilă per solicitant.

‹ adv ›

La moment, mai mulți fermieri membri ai AFF au reluat protestele. Aceștia au anunțat că după consultarea în teritoriu, următoarea acțiune va fi un protest în teritoriu cu blocarea drumurilor.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›