‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 iulie, 2024
24.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFermierii ruși, afectați grav de creșteri de peste 40% a prețului la motorină

Fermierii ruși, afectați grav de creșteri de peste 40% a prețului la motorină

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Fermierii ruși continuă să se plângă de lipsa motorinei și de prețurile mari ale acestuia. În medie, prețurile pe țară au crescut cu aproximativ 40%, iar începând cu luna septembrie companiile petroliere au anunțat despre o nouă majorare a prețului.

În unele regiuni, potrivit Agroinvestor.ru, prețurile „au bătut toate recordurile”. Spre exemplu, în regiunea Krasnodar prețurile în trei luni au înregistrat o majorare de peste 90%.

Dacă în luna iunie o tonă de motorină se comercializa cu 56,6 mii de ruble rusești/tonă (circa 538 euro/t), începând cu 5 septembrie prețul este de peste 108 mii de ruble/tonă (circa 1027 euro/tonă.

‹ adv ›

Mulți fermieri declară că sunt nevoiți să utilizeze motorină de calitate proastă, ceea ce va afecta negativ și tehnica agricolă cu care se lucrează.

Autoritățile ruse au promis în două săptămâni să soluționeze problema.

Ministrul rus al Agriculturii, Dmitry Patrushev, a declarat miercuri că penuria de combustibili ameninţă să perturbe recoltarea de toamnă şi însămânţarea, şi a cerut suspendarea exporturilor de produse petroliere.

‹ adv ›

Traderii spun că piaţa carburanţilor este afectată de o combinaţie de factori, inclusiv lucrări de mentenanţă la rafinării, blocaje pe calea ferată şi deprecierea rublei, care stimulează exporturile de produse petroliere, notează Agrobiznes.ro.

Adjunctul ministrului rus al Energiei, Pavel Sorokin, a anunţat că un proiect de decret, care permite doar producătorilor de combustibili să exporte produse petroliere, a fost deja trimis Guvernului şi administraţiei prezidenţiale.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›