‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 iulie, 2024
34.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleExportul de struguri de masă continuă să înregistreze creșteri importante

Exportul de struguri de masă continuă să înregistreze creșteri importante

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Producătorii și exportatorii de struguri de masă din Republica Moldova continuă să acceseze noi piețe de desfacere și să mărească volumul exportat într-un ritm demn de apreciat.

Dacă în 2022, asociațiile de profil au declarat că au fost realizate exporturi în 22 de țări, în acest an, până la finele lunii octombrie, geografia exporturilor deja includea 29 de țări.

Și volumele exportate au înregistrat o creștere importantă comparativ cu anul trecut. În acest an, în luna octombrie au fost exportate 21 674 de tone de struguri de masă, comparativ cu 13 605 tone ce au fost exportate în aceeași lună anul trecut.

‹ adv ›

De la începutul sezonului de export și până la finele lunii octombrie, în total în acest sezon au fost exportate 30 341 de tone de struguri.

În total, în Federația Rusă au fost exportate 9093 de tone, iar în țările UE 12 537 de tone. Pe locul l din țările UE după volumul exportat s-a clasat România, cu un volum total de 7592 de tone de struguri importați.

Ucraina a fost a treia țară care a realizat cele mai mari importuri de struguri moldovenești – 3128 de tone importate, urmată de Polonia – 2247 de tone și Belarus – 2000 de tone.

‹ adv ›

În luna octombrie, pe harta exporturilor strugurilor de masă a apărut și o nouă destinație de export – Suedia, unde au fost exportate 24 de tone de struguri.

Amintim că, potrivit estimărilor MAIA, anul acesta Republica Moldova preconizează să exporte aproximativ 100 de mii de tone de struguri de masă.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›