‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 iulie, 2024
28.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAtenție, fermieri! Noi escrocherii la comercializarea cerealelor

Atenție, fermieri! Noi escrocherii la comercializarea cerealelor

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

O bună parte din fermieri sunt în plină campanie de comercializare a cerealelor și oleaginoaselor, iar, pe lângă prețurile mici, se mai pot pomeni a fi mințiți de escroci.

Un nou caz ne-a fost raportat recent de către o companie care achiziționează cereale și oleaginoase. Văzând un anunț despre comercializarea a unei cantități de semințe de floarea-soarelui pe grupurile de socializare, aceasta a discutat cu persoana care s-a prezentat în calitate de fermier, menționând că ar avea o afacere în domeniu pe care o dezvoltă alături de tatăl său.

Înțelegându-se în ceea ce ține de preț și condițiile de transportare și vânzare, în următoarea zi urma să fie realizată încărcarea semințelor de floarea-soarelui și achitați banii prin transfer către companie.

‹ adv ›

Cu toate că atât încărcarea, cât și transferul banilor au fost realizate conform înțelegerii, compania s-a pomenit cu camioanele încărcate cu cereale care nu aparține pretinsului fermier și cu peste 600 de mii de lei transferați către o companie necunoscută.

Mai multe detalii, aflați în continuare:

„Mi-au fost oferite rechizitele bancare pentru a realiza transferul, datele companiei, sediul acesteia fiind în satul unde urma să fie realizată achiziția semințelor, la nordul țării. În plus, documentele au fost semnate, a fost utilizată ștampila umedă. Respectiv, nu a trezit nicio suspiciune. Am transmis numerele camioanelor care urmau a fi încărcate. Am convenit ca banii să fie achitați după cântărirea mărfii.

Toate lucrurile au decurs exact așa cum s-a convenit, nu mi-a trezit absolut nicio suspiciune, cu toate că am experiență vastă în domeniu. După ce șoferii au confirmat că au fost încărcate camioanele, am realizat transferul, iar acestora urmau să le fie oferite facturile. După o oră de așteptare, facturile nu au fost aduse. În această perioadă, la camioane s-au apropiat adevărații proprietari ai mărfii, care au convenit să vândă marfa cheș și-și așteptau banii după încărcarea acesteia”, ne-a relatat reprezentantul companiei care urma să achiziționeze semințele.

Apelând la băncile comerciale, banii au fost transferați pe alte conturi, iar o parte din bani au fost scoși prin intermediul bancomatelor. În total, pierderile se ridică la peste 600 de mii de lei.

‹ adv ›

Cazul a fost înregistrat la Inspectoratul de Poliție Edineț și s-a inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. În acest context, vă îndemnăm să fiți prudenți la realizarea oricăror tranzacții, să discutați cu alți fermieri despre experiența de lucru cu anumite persoane sau companii și să anunțați poliția și colegii despre orice încălcare de acest gen.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›