luni, 15 iulie, 2024
37.7 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeMAS Seeds anunță extinderea în Moldova: Mai mult decât semințe și tehnologie

MAS Seeds anunță extinderea în Moldova: Mai mult decât semințe și tehnologie

Recomandate

MAS Seeds – jucător consacrat pe piața agricolă, cu o istorie de peste 70 de ani, își extinde activitatea în Republica Moldova, aducând un portofoliu inovativ pentru porumb, floarea-soarelui și alte culturi esențiale pentru asolament, dar și mai multe soluții performante care vor permite agricultorilor să-și eficientizeze activitate în ferme.

Compania, care își are originile într-o cooperativă agricolă din sud-vestul Franței, a fost modelată de necesitățile și provocările fermierilor, fiind astfel profund conectată cu realitățile și nevoile lor.

„În ciuda provocărilor cu care se confruntă sectorul agricol în ultimii ani, fermierii din Moldova dau dovadă de perseverență și competitivitatea pe piață. Astfel, venim cu semințe de calitate, expertiză și tehnologii inovative dedicate acestora pentru a le susține activitatea și a le fi alături. Fiind o companie fondată de fermieri, la MAS Seeds cunoaștem necesitățile acestora și am fost dintotdeauna orientați spre identificarea și oferirea soluțiilor optimizate”, menționează Patrick Lafon, Director General România, Bulgaria, Republica Moldova.

Expertiza Unică în Producția de Semințe

MAS Seeds se distinge prin experiența îndelungată în industria semințelor, având la bază un proces industrial de excepție.

Fiecare etapă a procesului de producție – de la cultivare în câmp până la condiționare – este supusă unor controale riguroase, asigurând astfel semințe de înaltă calitate.

Acest standard ridicat este rezultatul direct al expertizei acumulate de-a lungul anilor și reprezintă un punct forte major pentru companie.

„Pe lângă producerea semințelor de înaltă calitate, investim constant în departamentul de cercetare, pentru a ne asigura că la fermieri vor ajunge hibrizi adaptați condițiilor climatice locale capabili să ofere producții de top”.

Hibrizii oferiți au fost testați și și-au demonstrat performanța și adaptabilitatea în condiții climatice similare Moldovei.

Hibrizii de porumb oferiți se caracterizează toleranță foarte bună la secetă, cu o vigoare foarte bună la răsărire, toleranță ridicată la variațiile de temperatură din primăvară și ritm de creștere accelerat. Printre cei mai recomandați se numără:

  • CITADEL – hibrid de grupa FAO 340, cu o foarte bună adaptabilitate;
  • MAS 43.P – hibrid de grupa FAO 390, cel mai bine vândut hibrid dentat MAS din România.
  • MAS 37.V – hibrid de grupa FAO 370, cel mai bine vândut hibrid semi-sticlos MAS din România, cu calități excepționale pentru industria morăritului.
  • MAS 32.VI – hibrid de grupa FAO 310, o alternativă timpurie pentru industria morăritului.
mas seeds porumb

În ceea ce privește floarea-soarelui, compania oferă hibrizi toleranți la boli majore (în special la Plasmopara și Sclerotinia) și Orobanche și adaptate tehnologiilor avansate, cum ar fi Clearfield, Clearfield Plus și Express. Pentru a le testa performanța MAS Seeds, vă recomandăm hibrizii:

  • MAS 85.SU – cel mai bine vândut hibrid MAS de floarea-soarelui, semi-tardiv din România.
  • MAS 920.CP – hibrid semi-tardiv, cu o stabilitate remarcabilă.
mas seeds floarea soarelui

Suport și Tehnologie

Un alt punct forte al MAS Seeds este pachetul AgroPLUS, care optimizează tehnologiile culturilor. Acest pachet include recomandări personalizate și vizite periodice în câmpuri pentru a monitoriza evoluția culturilor.

În plus, aplicația AgroTEMPO, dedicată culturilor de porumb și floarea-soarelui, oferă fermierilor acces la un set complet de informații – de la prognoză meteo personalizată la sfaturi agronomice și funcții de simulare, optimizare a tratamentelor și management al semănării și recoltării etc.

Sustenabilitate și Diversificare

MAS Seeds nu se limitează doar la furnizarea de semințe de calitate, ci se implică activ în susținerea fermierilor pentru o gestionare sustenabilă și eficientă a asolamentului.

„Ne axăm pe dezvoltarea culturilor pentru diversificare prin care susținem fermierii să aibă un bun asolament, să facă rotația corespunzătoare și să protejeze solul într-un mod sustenabil pentru fermele lor. Astfel, pe lângă genetică de top, propunem soluții simple și practice pentru fermieri, de multe ori ele neimplicând costuri și oferind alternative de îmbunătățire a tehnologiei culturilor lor”, a conchis Patrick Lafon, Director General Romania, Bulgaria, Republica Moldova.

Pentru mai multe detalii, accesați pe acest link catalogul MAS Seeds sau apelați reprezentantul comercial MAS Seeds în Republica Moldova: Dorin Popa: +373 6002 0292 [email protected].

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale