‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 iulie, 2024
29.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriValorificarea terenurilor fondului apelor și a construcțiilor hidrotehnice - proiect de hotărâre aprobat

Valorificarea terenurilor fondului apelor și a construcțiilor hidrotehnice – proiect de hotărâre aprobat

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul de hotărâre cu privire la modificarea unor hotărâri de Guvern și aprobarea Regulamentului privind valorificarea terenurilor fondului apelor și a construcțiilor hidrotehnice.

Pentru folosirea terenurilor fondului apelor și a construcțiilor hidrotehnice, autoritățile administrațiilor publice centrale și autoritățile administrațiilor publice locale, vor percepe o plată.

Regulamentul va reglementa modul de valorificare a construcțiilor hidrotehnice și a terenurilor destinate fondul apelor, proprietate a statului și a unităților administrativ-teritoriale, prin transmiterea în locațiune și superficie, și stabilește o metodologie de calcul a plății pentru folosirea bunurilor în cauză.

‹ adv ›

Intervenția propusă vine să soluționeze deblocarea perceperii plăților pentru folosința terenurilor fondului apelor și a construcțiilor hidrotehnice a lacurilor de acumulare, lacurilor, iazurilor, heleșteielor, bazinelor de acumulare a apei și a fâșiilor riverane de protecție a apelor. 

Proiectul de act normativ este necesar pentru crearea condițiilor favorabile pentru o activitate legală a agenților economici din domeniile de acvacultură, agricultură și agrement, prin deținerea actelor confirmative de drept a relațiilor funciare asupra bunurilor imobile menționate.

Valorificarea corespunzătoare a acestor bunuri va genera surse de venit la bugetele locale și cel de stat, concomitent constituind drept bază pentru achitarea impozitului funciar, soluționând problema existentă de ratare a acestor surse.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›