vineri, 4 octombrie, 2024
17.7 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeAMAZONE - cifra de afaceri în creștere în 2023

AMAZONE – cifra de afaceri în creștere în 2023

Recomandate

Grupul Amazone și-a putut menține cursul de dezvoltare în condiții dificile de piață și a realizat o cifră de afaceri de peste 850 de milioane de euro în cursul exercițiului financiar 2023.

Astfel, pe baza rezultatelor activităților anuale ale producătorului de mașini agricole și edilitare, se înregistrează o creștere a cifrei de afaceri de 6%, spre deosebire de 2022, cu un indicator de 22%.

Cifra de afaceri totală a afacerii de familie în anul financiar 2023 a atins o nouă valoare maximă de 852 milioane euro (anul 2022: 804 milioane euro).

În prima jumătate a anului 2023, cu un volum mare de comenzi, a apărut o situație tensionată în rândul furnizorilor, care, în ciuda celor mai intense eforturi, a dus parțial la lipsă de personal și întârzieri în producție.

În a doua jumătate a anului, situația s-a stabilizat în general. În plus, consecințele comerciale și politice ale conflictelor geopolitice au fost și rămân greu de evaluat și sunt de mare importanță.

„Indiferent de interesele de afaceri, urmărim cu profundă îngrijorare evoluțiile din regiunile afectate de conflicte”, menționează Grupul Amazone.

În ciuda condițiilor economice dificile, Amazone a înregistrat o cerere extrem de puternică la nivel mondial pentru mașini agricole moderne în anul fiscal 2023, pentru a îmbunătăți productivitatea și profitabilitatea.

Datorită tehnologiilor sale inovatoare, Amazone a putut beneficia foarte mult de această tendință.

Dinamica pozitivă a cifrei de afaceri în 2023 a fost facilitată și de o pondere constantă a exporturilor, aproximativ 80%, și de o analiză mai intensă a pieței.

Din acest motiv, investițiile în viitor au continuat.

Pentru a asigura disponibilitatea aprovizionării, capacitatea de producție a site-urilor Bramsche și Hude/Altmoorhausen a fost extinsă și tehnologiile de producție au fost îmbunătățite pentru a spori calitatea produselor.

Un mare interes internațional a fost remarcat și la Agritechnica în noiembrie 2023. Cea mai mare expoziție internațională a devenit un mare succes pentru brand și toți participanții.

Vezi și AMAZONE Precea – semănătoarea de prășitoare Nr 1 la competiția Farm Machine 2024.

Amazone – prognoza pentru 2024

„Recunoaștem că, trebuie să fim pregătiți pentru o incertitudine continuă în anul fiscal 2024. Condițiile economice globale rămân instabile, iar întreprinderile agricole se confruntă cu noi provocări”.

În prezent, există o pasivitate clară a consumatorilor. Vom monitoriza evoluțiile actuale și, ca întotdeauna, vom acționa cu scop și viziune pe măsură ce continuăm să facem toate investițiile necesare.

În același timp, noi piețe precum America de Nord și de Sud devin din ce în ce mai importante.

Vedem oportunități și potențial în noile zone geografice și ne angajăm să continuăm să ne extindem prezența globală pentru a sprijini cel mai bine clienții din întreaga lume.

În aprilie anul acesta, producătorul brazilian de distribuitoare de îngrășăminte MP AGRO a devenit parte a grupului Amazone.

Forța motrice din spatele vânzărilor din acest an va fi gama extinsă de mașini inovatoare Amazone, adaptate la condițiile de sol și climă din diferite regiuni ale lumii.

„Ținând cont de condițiile meteorologice extreme, cercetăm și testăm, de asemenea, noi tehnologii de cultivare la noua noastră stație experimentală Wambergen, în imediata apropiere a fabricii principale din Hasbergen-Gaste, pentru a oferi întotdeauna cele mai noi tehnologii și concepte de cultură pentru durabilitate și înaltă calitate în agricultura de randament”.

În plus, accentul se pune pe îmbunătățirea continuă a gamei de produse existente. Astfel, linia de semănători de precizie tractate Precea a fost completată recent cu un alt model cu o lățime de lucru de 6 m.

Această opțiune este disponibilă cu posibilitatea de a alege un sistem de alimentare centralizat cu semințe sau buncăre de semințe descentralizate pe fiecare unitate de însămânțare.

Gama de pluguri include si noi modele Teres si Tyrok. Acestea oferă o eficiență și o adaptabilitate mai mari, precum și capacități de arat în afara brazdei.

De asemenea, Amazone intensifică evoluțiile în domeniile automatizării și inteligenței artificiale. Soluțiile de inteligență artificială au devenit o parte importantă a strategiei de dezvoltare a produselor.

tehnica amazone moldova

Combinația de semănători Cirrus Grand cu o lățime de lucru de 9 m este proiectată pentru o funcționare precisă, flexibilă și eficientă.

Cultivatorul cu tăietor plat Cobra este o unealtă universală pentru prelucrarea solului la suprafață a solului, de la încorporarea culturilor de captare, decojirea la suprafață a miriștii până la pregătirea înainte de însămânțare.

Semănătoarea pneumatică Centaya Super cu montare în partea superioară este soluția ideală pentru o varietate de aplicații, cu confort de operare ridicat și precizie maximă.

Mai multe detalii puteți obține accesând Agromotor Premium, Dealer-ul oficial AMAZONE pe teritoriul Republicii Moldova.

Agromotor Premium
Agromotor Premium
Dealer oficial și exclusiv în Republica Moldova al brand-urilor germane Deutz-Fahr și Amazone, semănătorile Sola, utilajele italiene Sicma și balotierele italiene Mascar.

Citește și ›

Advertoriale