‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 iulie, 2024
28.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriGranturi de până la 500 de mii de lei - un nou program pentru...

Granturi de până la 500 de mii de lei – un nou program pentru micii producători

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Guvernul a aprobat Programul de sprijin al micilor producători. Acesta prevede că micii producători – întreprinderi cu o cifră de afaceri anuală de până la 5 milioane de lei și cu până la 9 angajați – vor primi finanțare nerambursabilă de cel mult 70% din valoarea proiectului investițional, dar nu mai mult de 500 de mii de lei.

Contribuția beneficiarului va constitui minim 30% din suma proiectului. 

Cei care nu dispun de suficiente mijloace pentru cofinanțarea proiectului vor putea apela la surse creditare. În acest caz, producătorii pot beneficia de o garanție financiară emisă de Fondul de garantare a creditelor pentru întreprinderile mici și mijlocii.

‹ adv ›

Din contul granturilor, antreprenorii vor putea cumpăra utilaje și echipamente, materii prime și materiale de construcții necesare pentru dotarea și amenajarea spațiului de producere, francize, soluții de digitalizare și servicii de dezvoltare a afacerii.

Pe lângă componenta de finanțare, programul mai prevede activități de informare, promovare, monitorizare și evaluare. 

La program pot participa micii producători ce activează de cel puțin 12 luni. De asemenea, sunt eligibile persoanele fizice care abia planifică înființarea unei afaceri, dacă pot demonstra activitatea pentru ultimul an și se înregistrează ca entitate antreprenorială în termen de o lună de la data aprobării proiectelor.

‹ adv ›

Programul va fi lansat în trimestrul III al anului curent și va fi implementat timp de 36 de luni, bugetul estimativ fiind de 20 de milioane de lei anual.

Instituția responsabilă de realizarea programului este Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, care urmează să elaboreze manualul operațional pentru implementare, precum și un ghid pentru întreprinzători.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›