‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 iulie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriLa MAIA au avut loc discuții despre gestionarea pagubelor din agricultură, în contextul secetei

La MAIA au avut loc discuții despre gestionarea pagubelor din agricultură, în contextul secetei

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Conducerea MAIA a avut, astăzi, o discuție cu reprezentanții Asociației profesionale „Forța Fermierilor”.

Principalele puncte abordate se referă la: procesul de colectare a datelor privind pagubele suferite de agricultori, accesul la finanțare, relațiile cu băncile comerciale și alți creditori ș.a.

„Ministerul discută cu direcțiile agricole raionale pentru a centraliza informațiile despre pagubele înregistrate în urma secetei.

În acest sens, săptămâna viitoare va fi organizată o ședință cu șefii direcțiilor agricole raionale. În urma evaluării, vom stabili volumul pagubelor la nivel de raioane.

Continuăm să monitorizăm situația și să avem discuții săptămâna viitoare cu reprezentanții băncilor comerciale, cu Uniunea Administratorilor Autorizaţi din Moldova și cu distribuitorii de inputuri, pentru a gestiona eficient provocările actuale”, a menționat vicepremierul Vladimir Bolea.

În cadrul ședinței, agricultorii prezenți au propus declararea unei stări de urgență în sectorul agricol, ca măsură pentru a negocia condiții mai favorabile cu creditorii.

‹ adv ›

Această propunere va fi analizată, inclusiv în cadrul discuțiilor cu reprezentanții băncilor comerciale și cu alți creditori, pentru a fi evaluat impactul economic.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›