‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 31 iulie, 2024
24.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFermierii francezi cer ajutor guvernamental: recolta de grâu, estimată la cel mai scăzut nivel...

Fermierii francezi cer ajutor guvernamental: recolta de grâu, estimată la cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Fermierii francezi solicită guvernului să le ofere ajutor financiar, deoarece există un risc ridicat ca recolta de grâu din acest an să fie cea mai mică din ultimul deceniu din cauza ploilor torențiale, scrie Bloomberg.

Studiile de teren arată o scădere a producției de grâu în Franța de cel puțin 15% comparativ cu anul trecut, dar, conform datelor grupului AGPB, aceasta ar putea fi și de 28%. Aceasta ar însemna o producție de 26 milioane de tone în acest sezon.

„Scăderea recoltelor este catastrofală pentru producătorii de cereale,” a declarat președintele AGPB, Éric Thirouin, adăugând că pierderile totale de venituri ar putea depăși 1,6 miliarde de euro.

Fermierii cer compensații, facilități fiscale și amânarea plăților la credite.

‹ adv ›

Conform Meteo France, această primăvară a fost a patra cea mai ploioasă din istoria țării: cantitatea de precipitații a depășit cu 45% media ultimilor 10 ani.

Inundațiile și alunecările de teren din toată țara au provocat pagube semnificative terenurilor agricole. Lumina solară a fost, de asemenea, cu aproape 20% mai puțină decât media sezonului.

La data de 22 iulie, doar 41% din recolta de grâu moale fusese strânsă în Franța, comparativ cu 76% în anul anterior. Volumele de grâu moale în stare bună sau foarte bună au scăzut și ele.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›