‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 26 august, 2024
25.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRusia își poate actualiza recordul în producția de rapiță

Rusia își poate actualiza recordul în producția de rapiță

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Recolta de rapiță în Federația Rusă în 2024 ar putea atinge un record de 5 milioane de tone. Această previziune a fost anunțată de directorul general al centrului de analiză ProZerno, Vladimir Petricenko, informează TASS.

„În general, 5 milioane de tone reprezintă un nou record pentru rapiță. Sunt perspective bune și pentru inul oleaginos. Nu va fi un record ca acum doi ani, dar undeva la 1,6 milioane de tone vor fi recoltate în Rusia”, a declarat V. Petricenko.

Acesta a precizat, de asemenea, că aproximativ 2 milioane de tone de semințe de rapiță vor fi recoltate în Districtul Federal Siberian.

Reamintim că, conform datelor Ministerului Agriculturii al Federației Ruse, recolta de rapiță în țară în 2023 a fost de aproximativ 4,2 milioane de tone.

‹ adv ›

Cei 5 cei mai mari exportatori de rapiță din lume sunt Canada, UE, China, Australia și Ucraina. Țările UE, China și Japonia sunt printre cei mai mari importatori de pe piață.

Amintim că, în UE Comisia Europeană și-a revizuit în mod repetat prognoza pentru recolta de rapiță în sens descendent.

Conform celor mai recente date, UE va recolta probabil aproape 18,4 milioane de tone de rapiță, ceea ce înseamnă cu 0,5 milioane de tone mai puțin decât se aștepta în iunie și cu 1,3 milioane de tone mai puțin decât în 2023.

‹ adv ›

Ucraina a anunțat că recolta de rapiță din 2024 are o calitate și un conținut de ulei ridicat. Conform datelor de pe 23 august publicate de Latifundist, au fost recoltate 1,2 milioane de hectare de rapită, cu o producție de 3,3 milioane de tone.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›