‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 28 august, 2024
21.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMARS reduce prognozele privind recoltele în UE

MARS reduce prognozele privind recoltele în UE

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Serviciul de Monitorizare a Culturilor Agricole din UE (MARS) a redus prognoza pentru randamentul mediu al porumbului în UE de la 7,24 la 7,03 tone pe hectar.

Potențialul de randament al porumbului a fost revizuit în scădere la 7,03 t/ha, față de 7,24 t/ha, în special ca rezultat al potențialului mai scăzut al culturilor din Europa de Est, se arată în raportul lunar al serviciului.

De asemenea, a redus prognoza pentru randamentul mediu al grâului moale la 5,68 tone pe hectar, față de 5,87 tone pe hectar în raportul său din iulie.

Prognoza de randament pentru rapiță a fost redusă la 3,07 tone pe hectar, de la 3,10 tone pe hectar. În cazul orzului, estimarea a fost redusă de la 5,09 la 5,01 tone pe hectar.

‹ adv ›

Amintim că, țări producătoare importante, cum ar fi Germania și Franța, au anunțat o depreciere a calității și scăderea recoltei în urma condițiilor meteorologice nefaste. În plus, suprafețe mari au fost afectate de secetă în România, Serbia, Ungaria, Bulgaria și alte țări UE. O situație similară a fost declarată de Ucraina.

SUA

În SUA, potrivit Agritel, în contextul scăderii prețurilor, în fața potențialului ridicat de randament anunțat până acum, evoluția culturilor de porumb și soia va continua să fie în centrul atenției.

‹ adv ›

Ieri, USDA a anunțat o ușoară reducere a evaluărilor culturilor, cu 65% din suprafața de porumb aflată acum în condiții „bune spre excelente,” în scădere cu 2 puncte procentuale față de săptămâna precedentă.

În cazul soiei, scăderea a fost de -1 punct față de săptămâna trecută, cu 67% din suprafață în condiții „bune spre excelente.” Totuși, situația rămâne bună în comparație cu anii recenți în această perioadă.

Prognozele meteorologice pentru săptămânile următoare vor fi totuși importante, deoarece temperaturile ar putea crește în unele state.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›