‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 iulie, 2024
20 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriIarna își arată colții. Meteorologii anunță cod galben de ninsori, viscol și ghețuș

Iarna își arată colții. Meteorologii anunță cod galben de ninsori, viscol și ghețuș

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Ninsorile vor continua să cadă și în următoarele zile. Din această seară intră în vigoare codul galben de ninsori, viscol și ghețuș. 

Astăzi cerul va fi închis și va ninge în toate regiunile țării. În sudul republicii ninsorile vor fi puternice. Vântul va sufla cu până la 12 m/s, viscolind zăpada și formând troiene. Maxima zilei va fi de -9 grade Celsius, iar în orele nocturne mercurul va coborî până la -12 grade. La Briceni, Cornești și Ceadâr-Lunga va fi transport de zăpadă la sol.

Joi va ninge puternic în regiunile din centrul și sudul țării. Vremea se răcește brusc. Vom avea temperaturi de -14 grade Celsius ziua, iar noaptea vor fi -18 grade. Vântul se va înteți și va sufla cu până la 14 m/s.

‹ adv ›

Vineri, cerul va fi variabil, iar ninsorile mai contenesc. Regimul termic nu se schimbă prea mult. Vom avea pe timp de zi -15 grade Celsius. Noaptea de vineri va fi extrem de geroasă. Mercurul va coborî până la -22 de grade. Vântul va continua să sufle mai alert, cu până la 12 m/s.

Meterologii avertizează că în urma temperaturilor scăzute din ultimele zile, gheața în râurile și bazinele acvatice din țară este subțire și ieșirea pe ea prezintă pericol.

Potrivit sinopticienilor, în weekend nu sunt prognozate ninsori, iar gerul se va mai înmuia.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›