‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 iulie, 2024
26.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCel mai scump cartof din lume este cultivat în Franța și costă 700 de...

Cel mai scump cartof din lume este cultivat în Franța și costă 700 de dolari

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Prețul unui kilogram de cartofi din soiul ˝La Bonnotte˝ poate ajunge chiar și la 700 de dolari. Bucatele preparate din acest tip de cartofi sunt servite exclusiv în cele mai luxoase restaurante din lume. 

Cartofii ˝La Bonnotte˝, care cândva riscau să dispară de pe fața planetei, se pot cultiva doar pe o mică insulă (Noirmoutier) din apropierea Coastei de Vest a Franței.

Tehnologia de cultivare a solului și de creștere a acestor soiuri rare de cartofi se transmite din generație în generație. Cartofii ˝La Bonnotte˝s-au adaptat să crească doar pe câmpurile pietroase de pe această insulă. Fermierii locali fertilizează terenurile exclusiv cu un tip de alge din Oceanul Atlantic.

‹ adv ›

Anual, se strâng în jur de 100 de tone de astfel de cartofi. Lucrările pe câmp se fac doar manual, pentru a evita deteriorarea coarjei, care este foarte delicată.

Sunt de o mărime cu mult mai mică decât cartofii obișnuiți. Problema lor este că se strică foarte repede. Doar două săptămâni au la dispoziție gurmanzii pentru a gusta felurile de mâncare preparate din cartofii de pe insula Noirmoutier.

Gustul acestui cartof este extrem de delicat – dulce și sărat în același timp. Și asta se datorează algelor cu care este fertilizat. Anume sarea și iodul din aceste plante acvatice îi crează acest gust unic pentru care împătimiții de mâncăruri scumpe sunt gata să dea un pumn de bani.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›